Vineri Încep alocările de spectru pentru frecvențele care ar putea oferi servicii 4G LTE În viitor

Autor:  | Publicat în:  ANCOM 1.870 ori
<b>Vineri Încep alocările de spectru pentru frecvențele care ar putea oferi servicii 4G LTE În viitor</b>Astăzi s-a încheiat ultimă rundă suplimentară a licitației pentru spectrul frecventelor necesare operatorilor din România pentru a oferi servicii mobile de calitate. E vorba despre benzile de 800, 900, 1800 și 2600 de MHz și vă informam la...

Astăzi s-a încheiat ultimă rundă suplimentară a licitației pentru spectrul frecventelor necesare operatorilor din România pentru a oferi servicii mobile de calitate. E vorba despre benzile de 800, 900, 1800 și 2600 de MHz și vă informam la finalul săptămânii trecute că mai urmează o rundă, desfășurată azi. în fine, astăzi aflăm de la ANCOM că vineri începe alocarea de spectru pentru frecvențele care ne-ar putea oferi servicii 4G LTE în viitor.

Ofertanții câștigători vor fi aleși și blocurile generice câștigate de fiecare vor fi hotărâte, plus prețurile de bază care trebuie plătite. Vineri, pe 21 septembrie și luni, pe 24 septembrie se vor organiza 7 runde de alocare, una pentru fiecare categorie de frecvențe. Licitația ANCOM a pus la bătaie drepturile de utilizare a frecventelor în benzile menționate mai sus pe o perioadă de 15 ani, dar și pe termen scurt, de 1 an și 3 luni, până în aprilie 2014.

Prețul de pornire pentru fiecare bloc a fost stabilit prin hotarare de Guvern, iar fiecare bloc alocat pe 15 ani în banda de 800 MHz, de exemplu are un preț minim de 35 de milioane de euro. Combinația de oferte valabilă depuse cu cea mai mare valoare totală are câștig de cauză, deci vineri vom afla dacă 2K Telecom, Cosmote, Orange, Vodafone sau RCS & RDS sunt gata să ne permită intrarea într-o nouă eră a tehnologiei.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×