Vodafone si Romtelecom versus ANRCTI in afacerea "tarife de interconectare"

1.049 ori
<b>Vodafone si Romtelecom versus ANRCTI in afacerea "tarife de interconectare"</b>Se pare ca Romtelecom a atacat decizia celor de la ANRCTI, cu privire la tarifele maxime de interconectare, in vreme ce Vodafone nu le-a aplicat, operatorul fiind in cele din urma obligat sa respecte noua reglementare. Prin Decizia presedintelui ANRCTI...

Se pare ca Romtelecom a atacat decizia celor de la ANRCTI, cu privire la tarifele maxime de interconectare, in vreme ce Vodafone nu le-a aplicat, operatorul fiind in cele din urma obligat sa respecte noua reglementare.
Prin Decizia presedintelui ANRCTI nr. 4774/2006 tariful maxim de interconectare este de 6.40 eurocenti/minut (fara TVA). Aceasta decizie a fost atacata de catre Romtelecom, a carui cerere de suspendare a deciziei a fost respinsa de catre Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal. Totusi, Romtelecom a beneficiat de un recurs, admis de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal. Prin acesta, decizia ANRCTI a fost suspendata pana la solutionarea finala a cererii de anulare.

Conform Deciziei, Vodafone trebuie sa practice in 2008 un tarif maxim de interconectare de 5.67 eurocenti/minut, dar, conform sesizarilor unor alti operatori, Vodafone Romania nu practica acest tarif. Ca urmare, ANRCTI a impus celor de la Vodafone sa aplice acest tarif. Astfel, in urma acestor actiuni legale si a constatarii legimitatii Deciziei ANRCTI, Vodafone va aplica tarife de interconectare de 6.40 eurocenti/minut (fara TVA) in 2008 si 5.03 eurocenti/minut de la 1 ianuarie 2009 (fara TVA). Se pare ca si Orange Romania va aplica exact aceleasi tarife, in aceeasi perioada de timp, de vreme ce s-a renuntat la recursul initial.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×