Vodafone si Romtelecom versus ANRCTI in afacerea "tarife de interconectare"

Autor:  | Publicat în:  ANRCTI 886 ori
<b>Vodafone si Romtelecom versus ANRCTI in afacerea "tarife de interconectare"</b>Se pare ca Romtelecom a atacat decizia celor de la ANRCTI, cu privire la tarifele maxime de interconectare, in vreme ce Vodafone nu le-a aplicat, operatorul fiind in cele din urma obligat sa respecte noua reglementare. Prin Decizia presedintelui ANRCTI...

Se pare ca Romtelecom a atacat decizia celor de la ANRCTI, cu privire la tarifele maxime de interconectare, in vreme ce Vodafone nu le-a aplicat, operatorul fiind in cele din urma obligat sa respecte noua reglementare.
Prin Decizia presedintelui ANRCTI nr. 4774/2006 tariful maxim de interconectare este de 6.40 eurocenti/minut (fara TVA). Aceasta decizie a fost atacata de catre Romtelecom, a carui cerere de suspendare a deciziei a fost respinsa de catre Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal. Totusi, Romtelecom a beneficiat de un recurs, admis de Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal. Prin acesta, decizia ANRCTI a fost suspendata pana la solutionarea finala a cererii de anulare.

Conform Deciziei, Vodafone trebuie sa practice in 2008 un tarif maxim de interconectare de 5.67 eurocenti/minut, dar, conform sesizarilor unor alti operatori, Vodafone Romania nu practica acest tarif. Ca urmare, ANRCTI a impus celor de la Vodafone sa aplice acest tarif. Astfel, in urma acestor actiuni legale si a constatarii legimitatii Deciziei ANRCTI, Vodafone va aplica tarife de interconectare de 6.40 eurocenti/minut (fara TVA) in 2008 si 5.03 eurocenti/minut de la 1 ianuarie 2009 (fara TVA). Se pare ca si Orange Romania va aplica exact aceleasi tarife, in aceeasi perioada de timp, de vreme ce s-a renuntat la recursul initial.

eMAG: REVOLUȚIA PREȚURILOR începe mâine dimineață! Galaxy S7 la 2.299 lei și alte bunătăți! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×