iPhone 6s Plus versus Sony Xperia Z5 într-un duel al camerelor principale şi selfie (Video)

1.904 ori
<b>iPhone 6s Plus versus Sony Xperia Z5 într-un duel al camerelor principale şi selfie (Video)</b>Bloggerul YouTube SuperSaf TV realizează o serie de comparaţii interesante &icirc;ntre telefoane mobile high end, cu accentul pe camerele lor. Astăzi e r&acirc;ndul lui Sony Xperia Z5 să se confrunte cu iPhone 6s Plus, ambele fiind v&acirc;rfuri de...

Bloggerul YouTube SuperSaf TV realizează o serie de comparaţii interesante între telefoane mobile high end, cu accentul pe camerele lor. Astăzi e rândul lui Sony Xperia Z5 să se confrunte cu iPhone 6s Plus, ambele fiind vârfuri de gamă de la Apple şi respectiv Sony in 2015.

De-a lungul celor 8 minute vedem teste de focalizare, claritate a camerei frontale, a capturii microfonului şi se remarcă o serie de avantaje de partea lui Sony Xperia Z5. Spre exemplu el focalizează mai rapid si are captura acustică clar mai bună, dar cumva toate capturile cu modelul Apple sunt mai luminoase. În ciuda acestei luminozităţi, claritatea şi naturaletea culorilor e de partea lui Xperia Z5, cel puţin la selfie-uri.

E interesant că jacheta bloggerului e gri la selfie-ul pe iPhone 6s Plus şi neagră pe Xperia Z5, culoarea reală. Ei bine, la un selfie în condiţii low light triumfă modelul iPhone 6s Plus, în vrem ce Xperia Z5 nu prea surprinde bine detaliile. Vedem în acţiune şi "blitzul" de pe iPhone 6s Plus, acea iluminare pe alb a ecranului, care chiar funcţionează pentru a creste claritatea fetei subiectului.

A fost realizat şi un test al capturii la exterior, rezultand un prim plan cu o floare, care arată excelent pe ambele modele, dar avea culori mai naturale pe Xperia Z5. Lentila wide angle de pe Z5 are avantajul că include mai multe detalii în cadru. Reţineţi că iPhone 6s Plus a câştigat câteva bătălii, precum cea de captură în landscape (deși aici Z5 n-a avut stabilizarea activată - greșeala vlogerului) sau captura low light cu luminozitate mai scăzută.

Nivelul de grain e mai scăzut decât la Xperia Z5 atunci când dăm zoom in la o captura low light de exemplu. 6s Plus mai câştiga şi la capitolul blitz, în vreme ce Z5 oferă o imagine cam gălbuie. Bloggerul concluzionează că ambele camere din spate sunt bune, dar la selfie ar cam triumfa Xperia Z5 la lumina naturală. Pe partea de video triumfa iPhone-ul, deși cum spuneam, Z5 n-a avut stabilizarea activată, care lucru probabil ar fi egalizat oarecum situația. De asemenea, iPhone 6s Plus pare că se descurcă mai bine când vine vorba de fotografiat peisaje.

Aşteptăm şi noi acum modelele la test pentru a ne convinge. Voi ce părere aveți, care dintre telefoane s-a descurcat mai bine?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×