Windows 8.1 Update și noile funcții aduse acestui sistem de operare pentru desktop

Autor:  | Publicat în:  Windows 8 848 ori
<b>Windows 8.1 Update și noile funcții aduse acestui sistem de operare pentru desktop</b>Pe lângă marea lansarea a lui Windows Phone 8.1 din cadrul Microsoft Build 2014, a fost introdus și noul update Windows 8.1 pentru platforma desktop. Deși modificările aduse nu sunt atât de numeroase ca în cazul versiunii pentru mobile, acestea...

Pe lângă marea lansarea a lui Windows Phone 8.1 din cadrul Microsoft Build 2014, a fost introdus și noul update Windows 8.1 pentru platforma desktop. Deși modificările aduse nu sunt atât de numeroase ca în cazul versiunii pentru mobile, acestea sunt mai mult decât binevenite. Mai jos le vom lua pe fiecare în parte și vom vedea cât de bine au fost gândite pentru un utilizator de sistem desktop sau tabletă.

Acces mai rapid la aplicațiile favorite și noi funcții de control

Privind imaginea de mai sus ce prezintă noul homescreen Windows 8.1 putem remarca din prima două noi butoane situate în partea din dreapta sus, chiar lângă username-ul și poza utilizatorului. După cum bine știți, aceste butoane nu erau prezente în versiunea precedentă. Butonul de power, respectiv search a fost poziționat astfel încât să ofere o accesibilitate mai mare pentru utilizator. De acum înainte nu va mai trebui să ducem cursorul mouse-ului în partea din dreapta pentru a deschide meniul de setări și accesa ulterior butonul Power, ci acest proces se va realiza direct din homescreen.

Acces mai rapid la aplicațiile favorite și noi funcții de control

De asemenea, nici cei obișnuiți cu modul desktop nu au fost uitați, aceștia din urmă având acum la dispoziție posibilitatea de afișare a aplicațiilor din Windows Store direct în taskbar. Aceste aplicații la rândul lor vor putea fi minimizate sau oprite din partea dreaptă, loc în care se vor regăsi butoanele de control (minimizare, închidere).

Modalitate simplă de afișare a aplicațiilor noi introduse

Modalitate simplă de afișare a aplicațiilor noi introduse

Odată cu acest update, unele dintre aplicațiile marca Microsoft se vor regăsi în taskbar, aceasta fiind o modalitate mult mai simplă de afișare a noilor aplicații introduse. Desigur, acestea vor putea fi eliminate din taskbar ulterior în funcție de preferințe.

Internet Explorer 11 și noi device-uri low-cost

Windows 8.1 va aduce la pachet și browserul Internet Explorer 11, ce este adaptat acum pentru a fi folosit și în modul portret, această funcție aplicându-se în mare parte pentru tablete. De asemenea, noul update Windows 8.1 va permite producătorilor dezvoltarea de tablete cu doar 1 GB RAM și 16 GB de stocare la interior, componente hardware ce vor oferi aceeași experiență fluentă Windows ca și device-urile high-end.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×