Produse evoMAG.ro

Windows 8 are atributele unui iOS killer... va reusi oare sa infranga iPad-ul?

Autor:  | Publicat în:  Windows Phone 1.452 ori
<b>Windows 8 are atributele unui iOS killer... va reusi oare sa infranga iPad-ul?</b>Daca Honeycomb este inca departe de a invinge iOS in duelul platformelor de tablete, webOS este istorie, iar Windows 7 nici nu prea a contat, Windows 8 ar putea schimba drastic peisajul pietei de terminale portabile. Conceput drept un OS care functioneaza...

Daca Honeycomb este inca departe de a invinge iOS in duelul platformelor de tablete, webOS este istorie, iar Windows 7 nici nu prea a contat, Windows 8 ar putea schimba drastic peisajul pietei de terminale portabile. Conceput drept un OS care functioneaza pe device-uri cu ecran de la 7 la 70 de inchi, noul Windows a fost prezentat ieri in detaliu pe o tableta Samsung in cadrul BUILD 2011.

Tableta in cauza are dotari impresionante, printre care si un display de 11.6 inchi, cu rezolutie de 1366 x 768 pixeli, un procesor Intel core i5, conectivitate 3G prin AT&T, 64 GB memorie interna si 4 GB RAM DDR3. De asemenea terminalul vine cu numerosi senzori si doua camere, iar un lucru interesant de remarcat aici este ca Microsoft a afirmat ca acesta nu trebuie considerat un iPad killer ci doar un preview a ceea ce urmeaza sa vina.

Dupa cum probabil stiti deja, Windows 8 adopta multe elemente din interfata Metro a lui Windows Phone 7, fie ca e vorba de acele tile-uri live, de ecranul de start si de animatiile de incarcare. Pana si sunetele si tastatura virtuala au fost inspirate de WP7. Dupa cum se vede si in hands-on-ul din acest articol, aplicatiile din meniul home sunt afisate sub forma de tile-uri live si pot fi personalizate foarte usor.

Evident, in Win 8 sunt suportate si interactiunile pe baza de mouse si tastatura, nu doar gesturi touch. Si fiindca tot le-am mentionat pe acestea din urma, ele includ swipedin partea superioara a ecranului catre cea inferioara pentru a lansa meniuri contextuale, sau swipe lateral pentru a accesa aplicatia precedenta sau metode de control ale sistemului.

Aveti la dispozitie si un sistem de multitasking al gesturilor si cel mai important aici: pasionatii de lookul vechi al lui Windows pot trece oricand la un UI in stil Windows 7. Cu toate aceste functii si inovatii, va reusi Windows 8 sa depaseasca iOS? Vom putea spune de abia cand vom vedea si hardware-ul oficial al primei tablete Win 8, dar deocamdata suntem incantati de platforma.

Crazy Days pe eMAG! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×