Windows 8 are atributele unui iOS killer... va reusi oare sa infranga iPad-ul?

Autor:  | Publicat în:  Windows Phone 1.516 ori
<b>Windows 8 are atributele unui iOS killer... va reusi oare sa infranga iPad-ul?</b>Daca Honeycomb este inca departe de a invinge iOS in duelul platformelor de tablete, webOS este istorie, iar Windows 7 nici nu prea a contat, Windows 8 ar putea schimba drastic peisajul pietei de terminale portabile. Conceput drept un OS care functioneaza...

Daca Honeycomb este inca departe de a invinge iOS in duelul platformelor de tablete, webOS este istorie, iar Windows 7 nici nu prea a contat, Windows 8 ar putea schimba drastic peisajul pietei de terminale portabile. Conceput drept un OS care functioneaza pe device-uri cu ecran de la 7 la 70 de inchi, noul Windows a fost prezentat ieri in detaliu pe o tableta Samsung in cadrul BUILD 2011.

Tableta in cauza are dotari impresionante, printre care si un display de 11.6 inchi, cu rezolutie de 1366 x 768 pixeli, un procesor Intel core i5, conectivitate 3G prin AT&T, 64 GB memorie interna si 4 GB RAM DDR3. De asemenea terminalul vine cu numerosi senzori si doua camere, iar un lucru interesant de remarcat aici este ca Microsoft a afirmat ca acesta nu trebuie considerat un iPad killer ci doar un preview a ceea ce urmeaza sa vina.

Dupa cum probabil stiti deja, Windows 8 adopta multe elemente din interfata Metro a lui Windows Phone 7, fie ca e vorba de acele tile-uri live, de ecranul de start si de animatiile de incarcare. Pana si sunetele si tastatura virtuala au fost inspirate de WP7. Dupa cum se vede si in hands-on-ul din acest articol, aplicatiile din meniul home sunt afisate sub forma de tile-uri live si pot fi personalizate foarte usor.

Evident, in Win 8 sunt suportate si interactiunile pe baza de mouse si tastatura, nu doar gesturi touch. Si fiindca tot le-am mentionat pe acestea din urma, ele includ swipedin partea superioara a ecranului catre cea inferioara pentru a lansa meniuri contextuale, sau swipe lateral pentru a accesa aplicatia precedenta sau metode de control ale sistemului.

Aveti la dispozitie si un sistem de multitasking al gesturilor si cel mai important aici: pasionatii de lookul vechi al lui Windows pot trece oricand la un UI in stil Windows 7. Cu toate aceste functii si inovatii, va reusi Windows 8 sa depaseasca iOS? Vom putea spune de abia cand vom vedea si hardware-ul oficial al primei tablete Win 8, dar deocamdata suntem incantati de platforma.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×