Windows on ARM era deja În lucru Înainte de primul iPad?!

967 ori
<b>Windows on ARM era deja În lucru Înainte de primul iPad?!</b>Se pare că Microsoft lucra la o variantă Windows on ARM de ceva vreme, ba chiar înainte ca primul iPad să fie lansat. WOA (Windows on ARM) a fost detaliat pe blogul Building Windows 8 și cu această ocazie au apărut și câteva imagini cu o versiune...

Se pare că Microsoft lucra la o variantă Windows on ARM de ceva vreme, ba chiar înainte ca primul iPad să fie lansat. WOA (Windows on ARM) a fost detaliat pe blogul Building Windows 8 și cu această ocazie au apărut și câteva imagini cu o versiune timpurie a softului, care rula pe hardware prototip ARM. Ei bine imaginile datează de pe 22 ianuarie 2010... ce spuneți de asta?

Asta înseamnă că Microsoft avea deja în lucru WOA și lua în calcul tablete Windows 8 chiar cu o săptămână înainte ca primul iPad să fie anunțat. MS a așteptat apoi aproape un an să prezinte prima oară această idee de a rula Windows pe hardware ARM și asta de abia la CES 2011. Este acum clar că gigantul din Redmond ia în serios acest proiect, deși de-a lungul evoluției sale s-a dovedit că este mai complicat să optimizezi experienta Windows pentru ARM decât să portezi codul de la o arhitectură la alta.

Cu atația ani de muncă în spate, milioane de dolari investiți și probabil alte milioane aruncate pe marketing Windows on ARM fie va fi un succes, fie va mai știrbi din aura celor de la Microsoft. Este clar că viitorul este al tabletelor, că desktop-urile mor, ca și laptopurile, iar iPad este în ascensiune. Doar Windows 8 mai poate face diferența aici... dar oare va reuși?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×