Xiaomi a primit un brevet pentru o cameră cu zoom avansat, care combină camera periscopică cu cea pop up

1.334 ori
<b>Xiaomi a primit un brevet pentru o cameră cu zoom avansat, care combină camera periscopică cu cea pop up</b>Xiaomi este una dintre companiile cu cele mai curajoase brevete din ultimul an şi în continuare singura care a prezentat un telefon pliabil cu 3 ecrane, cel puţin ca prototip. Nu despre asta e acest material, ci despre un nou brevet legat de cameră, care

Xiaomi este una dintre companiile cu cele mai curajoase brevete din ultimul an şi în continuare singura care a prezentat un telefon pliabil cu 3 ecrane, cel puţin ca prototip. Nu despre asta e acest material, ci despre un nou brevet legat de cameră, care combină două idei deja răspândite: camera cu periscop pentru zoom şi camera pop up.

Până acum am tot văzut telefoane cu camera pop up în special de la companii ca OnePlus în 2019, dar camere cu zoom periscopic mai rar. Cred că în afară de Huawei şi Oppo nu prea a mai făcut nimeni asta. Oppo Reno 10X Zoom şi Huawei P30 Pro au aşa ceva şi parcă şi Oppo Reno 2. Se zvoneşte că şi Galaxy S11 ar adopta ceva similar în setup-ul sau cel complex din 2020.

Xiaomi a primit un brevet pentru o cameră cu zoom avansat, care combină camera periscopică cu cea pop up

Xiaomi lucrează la ceva de gen şi pe lângă brevet a apărut şi cod în MIUI 11 care face aluzie la zoom optic 5X via camera telephoto şi zoom digital 50X. În plus este menţionată şi captura video 8K la 30 FPS. Revenind totuşi la brevet, el a fost acordat de către o autoritate din Europa unei ramuri Xiaomi din Beijing. Vedem aici o cameră verticală în spate, care are atât obiectivul pătrat asociat periscopului pentru zoom, cât şi secţiunea pop up pentru camera selfie.

Am tot văzut variante de camere pop up, inclusiv una oblică la Oppo Reno, cea clasică pe OnePlus-uri şi una cu luminiţe pe Xiaomi Mi 9T. Nu excludem o apariţie de gen pe un Xiaomi Mi 10 să zicem, eventual pe Mi Mix 4 dacă mai vine în acest an. Cert e că Xiaomi trebuie să se mişte repede, altfel se bagatelizează şi zoom-ul optic 5X. Ştiu că au zoom optic 5X deja pe Xiaomi Mi CC9 Pro, dar nu cu mecanism periscop.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×