Xiaomi ar lucra la un telefon cu cameră periscop pentru zoom, în stil Huawei P30 Pro; Iată schiţe din brevet

1.538 ori
<b>Xiaomi ar lucra la un telefon cu cameră periscop pentru zoom, în stil Huawei P30 Pro; Iată schiţe din brevet</b>Dacă Oppo a cochetat cu camera cu zoom hibrid 10X, de ce nu ar cocheta şi Xiaomi cu o cameră cu mecanism periscopic pentru zoom, în stil Huawei P30 Pro? Publicaţia chineză MyDrivers scrie că Xiaomi a aplicat

Dacă Oppo a cochetat cu camera cu zoom hibrid 10X, de ce nu ar cocheta şi Xiaomi cu o cameră cu mecanism periscopic pentru zoom, în stil Huawei P30 Pro? Publicaţia chineză MyDrivers scrie că Xiaomi a aplicat la un nou brevet în ţara sa de baştină, unul care face aluzie la un asemenea mecanism. 

Brevet Xiaomi

Noul brevet a fost înregistrat la Biroul de Proprietăţi Intelectuale din China şi are titlul "Componente ale camerei şi terminale electronice". Judecând după schiţe şi informaţiile pe care le avem, ar acoperi o cameră tip periscop. Aceasta va fi folosită pentru a oferi zoom optic la nivel avansat, poate chiar 5X ca P30 Pro sau eventual peste. Mulţumită aranjamentului periscopic, care implică o prismă pentru direcţionarea luminii, producătorul e capabil să ofere un zoom avansat fără să crească grosimea terminalului. Până acum două telefoane au folosit sisteme de gen: Huawei P30 Pro şi Oppo Reno 10X Zoom.

Brevet Xiaomi

Brevetul are codul de aplicaţie "CN201822150093.2" şi datează din 20 decembrie 2018. Abia acum a ajuns în media detalii despre existenţa sa. Sursa afirmă că sunt şanse să vedem noul tip de cameră pe Xiaomi Mi Mix 4, care recent a apărut în scăpări cu un senzor de 64 de megapixeli. Telefoanele Mi Mix au fost mereu experimentale, dar mai degrabă la nivel de design.

Ce e drept Mi Mix 3 a încercat formatul slider cu camera selfie pe mecanism glisant, astfel că acum e momentul pentru o nouă abordare. Mi Mix 3 a debutat în noiembrie 2018, deci mai avem până să vină succesorul său, asta dacă Xiaomi vrea să respecte acelaşi timeline. Trebuie să ai mare grijă şi când te lauzi cu "camere periscopice pentru zoom optic", pentru că poate apărea Huawei cu un proces pentru drepturile asupra invenţiei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×