Xiaomi ar putea depăși Huawei ca livrări de smartphone-uri în trimestrul 3 al anului; Seria Mi A2 așteptată să impulsioneze vânzările

1.505 ori
<b>Xiaomi ar putea depăși Huawei ca livrări de smartphone-uri în trimestrul 3 al anului; Seria Mi A2 așteptată să impulsioneze vânzările</b>Astăzi în cadrul evenimentului de lansare al smartphone-urilor Mi A2 și Mi A2 Lite ce a avut loc în Spania, cei de la Xiaomi au prezentat și un grafic al evoluției livrărilor pe parcursul trimestrului 1 din 2018. Aici compania apare listată pe

Cei de la Xiaomi au organizat în această primă parte a zilei de 24 iulie un eveniment de presă grandios în Madrid, Spania cu ocazia lansării smartphone-urilor Mi A2 și Mi A2 Lite - două terminale ce rulează platforma Android One despre care v-am vorbit într-un articol dedicat chiar aici. Aflăm acum că pe parcursul conferinței organizate azi, Xiaomi a ținut să prezinte și un grafic al livrărilor de telefoane din trimestrul 1 al anului. 

Xiaomi

Acest raport a fost emis de către IDC și plasează compania chineză pe locul cu numărul 4 ca livrări de smartphone-uri în primul trimestru al anului, perioadă în care a a vândut 28 milioane de terminale și în care a acaparat o cotă de piață de 8.4%. Livrările s-au dublat comparativ cu trimestrul 1 din 2017 și pe lângă numeroasele telefoane Redmi care au contribuit la vânzările înregistrate, am avut și un smartphone Android One foarte popular.

Vorbim desigur despre Xiaomi Mi A1, primul telefon al companiei cu Android stock care a atras atenția publicului tocmai prin acest fapt, mulți dintre consumatori fiind încă sceptici cu privire la achiziția unui telefon cu ROM chinezesc. Astfel, s-a oferit și o opțiune pentru acești utilizatori care au fost rapid atrași de prețul accesibil și dotările bine echilibrate ale telefonului, dar și de actualizările software rapide.

Statcounter

Acum rețeta succesului în acest segment continuă cu terminale Mi A2 și Mi A2 Lite care ar putea impulsiona serios vânzările companie din acest trimestru 3 (1 iulie - 30 septembrie). Deja datele preliminare din iunie dezvăluite de către platforma GlobalStats plasează Xiaomi pe locul 3 în topul celor mai mari producători de smartphone-uri cu o cotă de piață de 7.02%, urmați îndeaproape de Huawei cu 7.01%.

Xiaomi

Cele două telefoane lansate astăzi au mult potențial și cum vânzările sunt programate să înceapă foarte curând, sunt șanse mari ca Xiaomi să obțină un record la nivel de livrări în trimestrul în care ne aflăm. Printre alte date dezvăluite în cadrul evenimentului de astăzi s-a numărat și informația referitoare la faptul că în 2017 Xiaomi a trecut de 15 miliarde de dolari la nivel de venituri, cifră la care s-a ajuns în doar 7 ani.

De asemenea, mai aflăm că pe plan european Xiaomi se plasează tot pe locul 4, zonă în care a înregistrat o cotă de piață de 5.3% în trimestrul 1 din 2018 - ceea ce reprezintă o creștere de peste 999% de la an la an. 

Mulțumim pentru pont lui Cătălin Periclie!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×