Xiaomi ar putea pregăti propriile sale procesoare create in house, după modelul celor de la Huawei sau Samsung

Autor:  | Publicat în:  Xiaomi 1.181 ori
<b>Xiaomi ar putea pregăti propriile sale procesoare create in house, după modelul celor de la Huawei sau Samsung</b>Deşi Xiaomi e doar teoretic o forţă globală pe piaţa smartphone, pentru că nu s-a extins &icirc;ncă oficial pe alte continente, compania are planuri mari de viitor, ce par a implica şi un procesor produs in house. &nbsp; Nu e prima oară...

Deşi Xiaomi e doar teoretic o forţă globală pe piaţa smartphone, pentru că nu s-a extins încă oficial pe alte continente, compania are planuri mari de viitor, ce par a implica şi un procesor produs in house.

Nu e prima oară când vedem o astfel de abordare, de vreme ce si Huawei isi produce procesoarele HiSilicon Kirin, pe care le integrează pe terminalele sale. Samsung are seria Exynos, iar Xiaomi ar putea avea propriul chipset acum. Kevin Wang, director pe zona de cercetare de la IHT China a postat pe contul său de Weibo faptul că următoarea generaţie de terminale Redmi va avea la interior CPU-uri produse de către Xiaomi.

Acelaşi expert afirma că aceste procesoare sunt destul de rapide, mai ales în comparaţie cu cele de pe modele entry level ca Redmi 2A.  Xiaomi Redmi 2A este o versiune a lui Redmi 2, care vine cu un procesor Leadcore LC1860 şi nu un Snapdragon 410, precum Redmi 2. LC1860 este un chipset cu preţ redus, produs de către o firmă din China, iar performanţele sale sunt modeste.

Procesoarele Huawei au performante rezonabile, dar nu reuşesc să întreacă cele mai noi modele MediaTek sau Snapdragon. Va reuşi oare Xiaomi să livreze şi un CPU de top, după handseturi apreciate?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×