Xiaomi Mi 8 este testat de DxOMark, primeşte una dintre cele mai mari note în zona foto, e doar OK la video

1.782 ori
<b>Xiaomi Mi 8 este testat de DxOMark, primeşte una dintre cele mai mari note în zona foto, e doar OK la video</b>Orice mare flagship care se lansează pe piață face un pitstop la DxOmark, echipa de experți care testează în detaliu capabilitățile foto. Cel mai recent terminal din zona smartphone testat de ei este nimeni altul decât Xiaomi Mi 8, telefon care

Ca orice telefon proaspăt lansat care se respectă şi Xiaomi Mi 8 a ajuns pe mâna francezilor de la DxOMark, care l-au trecut prin furcile caudine ale testelor foto clasice. Nota foto a fost foarte bună, dar la video văd că punctajul a fost ceva mai modest, dând un scor total de 99 de puncte. Asta plasează noul flagship la egalitate cu Samsung Galaxy S9+ şi peste Google Pixel 2, ceea ce nu e puţin lucru. Aflăm ce e superior şi ce lasă de dorit mai jos.

Mostra foto Xiaomi Mi 8

Să trecem întâi în revistă dotările foto! Xiaomi Mi 8 este un telefon flagship, care pune la bătaie reţeta clasică, implicând două camere de 12 MP, una cu obiectiv wide angle şi pixeli de 1.4 microni, plus deschidere F/1.8 şi una cu obiectiv telephoto. Aceasta oferă o deschidere F/2.4, iar camera pune la bătaie şi PDAF, stabilizare optică pe 4 axe (OIS) şi captură wide angle, plus bltiz LED.

Mostra foto Xiaomi Mi 8

Xiaomi şi-a perfecţionat telefoanele mult în ultimul an, cu un Mi 6 care făcea selfie-uri excelente şi filmă binişor, urmat de un Mi Note 3 care a stabilit recorduri pentru Xiaomi în testele DxOMark. Nici Mi Mix 2S nu a stat rau deloc. Mi 8 trece la nivelul următor şi se poate bate cu flagship-urile de la alte branduri. Are autofocalizare rapidă şi precisă, generează o captură Portret plăcută privirii şi un blur credibil.

Mostra foto Xiaomi Mi 8

În condiţii de captură la exterior şi la lumina puternică, claritatea e de neclintit şi detaliile sunt excelente. Expunerea e bine calibrată şi culorile la fel. Se descurcă mai bine la dynamic range decât Xiaomi Mi Mix 2S şi are o tonalitate de colorit largă. La captura foto la interior cu blitz se descurcă iarăşi bine, ba chiar peste aşteptări. Asta il va face ideal pentru bloggeri la eveniment. Controlul expunerii se face foarte precis şi captura e clară chiar şi la luminozitate de doar 5 LUX.

Iarăşi arată bine culorile, ramând vii şi realiste şi la lumina artificială. Obiectivul tele permite zoom optic capabil şi ajută şi la crearea de captură Bokeh. Aici rezultatele sunt similare cu cele de pe Mi MIX 2S, deşi uneori blurul depăşeşte zonele dorite. Balansul de alb este precis şi neutru şi nivelul de zgomot a fost mai mereu scăzut.

Mostra foto Xiaomi Mi 8

La aspectele negative avem ceva pierdere de detalii fine şi mici erori de calibrare la modul Bokeh, la nivel de adâncime a imaginii. De ce doar 88 de puncte la video? Pentru că balansul de alb şi expunerea nu sunt precise, iar detaliile se pierd în condiţii de iluminare diferite. Sunt şi diferenţe de claritate între cadre şi time stamp-ul este imprecis.

Dacă ar fi să găsesc un numitor comun al plusurilor camerei, acela ar fi focalizarea, asta într-un univers în care Samsung e tăticul focalizării. Şi culorile şi dynamic range-ul au arătat excelent aici. Abia aştept să văd ce scoate SuperSaf la testele sale pentru acest device, mai ales cel low light şi comparaţia cu Galaxy S9+ să zicem sau OnePlus 6 poate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×