Xiaomi Mi Mix Alpha este telefonul viitorului pe care îl poți avea pentru 2.500 euro! Are cameră de 108 mpx și ecran de jur-împrejur

7.127 ori
<b>Xiaomi Mi Mix Alpha este telefonul viitorului pe care îl poți avea pentru 2.500 euro! Are cameră de 108 mpx și ecran de jur-împrejur </b>În cadrul unui eveniment maraton ce a durat aproape 3 ore, Xiaomi a anunțat în această dimineață lansarea telefonului concept numit Mi Mix Alpha - un dispozitiv ce aduce inovații la multe capitole. Deși este numit "smartphone concept"

În cadrul unui eveniment maraton ce a durat aproape 3 ore, Xiaomi a anunțat în această dimineață lansarea telefonului concept numit Mi Mix Alpha - un dispozitiv ce aduce inovații la multe capitole. Deși este numit "smartphone concept", aflăm că acesta va fi comercializat către publicul larg, cel mai probabil într-o ediție limitată. Se adresează fanilor hardcore și este o alternativă la pliabile. 

Design și display

Xiaomi Mi Mix Alpha

Primul aspect pe care îl luăm în vedere este design-ul, capitol la care Xiaomi sparge barierele prin implementarea unui display "wrap-around" care înconjoară de jur-împrejur carcasa. Ecranul este unul de tip Flexible OLED și începe din zona frontală, continuând până mult în spate acolo unde rămâne o singură bandă neacoperită și unde se află camerele foto. 

Diagonala acestui panou este de 7.92 inch și rezoluția de 2088 x 2250 pixeli. Dispare din ecuație rama metalică din stânga și dreapta, înlocuită acum de un display pe care Xiaomi îl numește "Surround Screen". S-ar ajunge la un raport corp ecran de 180.6% și avem parte de butoane virtuale de volum amplasate lateral.

Xiaomi Mi Mix Alpha

 Tot pe lateral avem acum și bara de status unde ne sunt prezentate ora, semnalul, bateria și notificările.  Acolo unde nu avem display, adică în zonele de sus și jos, Xiaomi a folosit aliaj din titanium utilizat în industria aeronautică.

Mi Mix Alpha

Toate celelalte componente necesare sunt ascunse sub display, de la senzorii de proximitate, la scannerul de amprente și până la earpiece (înlocuit de o tehnologie acustică de transmitere a sunetului prin vibrații).  Zona din spate unde ecranul flexibil OLED se întrerupe sau mai bine zis banda cu pricina - este realizată din ceramică, iar camerele foto sunt acoperite cu sticlă de safir pentru rezistență la zgârieturi.

Xiaomi Mi Mix Alpha

Din câte am înțeles, ecranul din spate va putea fi utilizat pentru afișarea de informații utile precum știri, notificări, detalii despre zboruri și multe altele. De asemenea, sunt incluse aici tehnologii speciale pentru evitarea atingerilor accidentale.

Hardware

Xiaomi Mi Mix Alpha

Cum era de așteptat, avem aici de-a face cu un pachet hardware de top. Primim un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 855+, 12 GB RAM și 512 GB de stocare UFS 3.0. Soluția grafică Adreno 640 se află aici, iar bateria este o unitate Li-Polymer de 4050 mAh dezvoltată pe bază de nano-siliciu. Acest material îmbunătățește densitatea energetică și ajută la alimentarea rapidă la o putere de 40W. Avem și scanner de amprente integrat în ecran și port USB-C la bază.

Xiaomi Mi Mix Alpha

  • Display: 7.92 inch, FHD+ (2250 x 2088 pixeli), Flexible OLED
  • Procesor: Snapdragon 855+
  • Configurație: 12 GB RAM + 512 GB UFS 3.0
  • Cameră foto: 108 mpx (OIS, f/1.7) + 12 mpx (zoom optic 2x) + 20 mpx (ultrawide)
  • Baterie: Li-polymer 4050 mAh, încărcare la 40W .

Cameră foto

Xiaomi Mi Mix Alpha

Ajungem iată și la partea foto, acolo unde Xiaomi marchează o premieră. Mi Mix Alpha este primul telefon din lume echipat cu o cameră foto de 108 mpx, senzorul fiind un Samsung HMX. Acesta are o dimensiune de 1/1.33" și oferă deschidere f/1.7 a diafragmei, pixeli de 0.8μm. Se oferă focalizare laser, sistem de stabilizare optică OIS și tehnologia Pixel Bining prin care se obțin fotografii detaliate de 27 mpx. 

Xiaomi Mi Mix Alpha

Camera poate produce și fotografii la rezoluție de 108 mpx (12032 x 9024 pixeli) și alături avem un senzor Samsung S5K2L7 de 12 mpx pentru zoom optic 2x și nu în ultimul rând un senzor Sony IMX350 de 20 megapixeli pentru captura ultra-wide. Nu este nevoie de o cameră frontală aici pentru că vom putea realiza captura selfie folosind setup-ul foto principal și ecranul ce se extinde până în spate.

Preț și disponibilitate

Potrivit datelor dezvăluite în cadrul evenimentului de dimineață, Xiaomi Mi Mix Alpha va fi pus în vânzare pentru suma de 19.999 yuan ce se convertește în 2.559 euro. Producția va fi limitată din pricina dificultății pe care o implică procesul de dezvoltare și aflăm că startul vânzărilor se va da în luna decembrie a acestui an. 

Xiaomi Mi Mix Alpha hands-on video

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×