Xiaomi Redmi Note prins cu “mâța În sac”; acesta trimite mesaje și fotografii pe ascuns către servere din China

2.000 ori
<b>Xiaomi Redmi Note prins cu &ldquo;mâța În sac”; acesta trimite mesaje și fotografii pe ascuns către servere din China</b>Un device care a debutat recent atât pe piața din România, cât și în India este Xiaomi Redmi Note, un phablet al cărui preț de doar 999 lei face cu ochiul multora dintre noi. Deși la capitolul dotări și preț impresionează plăcut, aflăm că...

Un device care a debutat recent atât pe piața din România, cât și în India este Xiaomi Redmi Note, un phablet al cărui preț de doar 999 lei face cu ochiul multora dintre noi. Deși la capitolul dotări și preț impresionează plăcut, aflăm că primim la pachet și o funcție nedezvăluită de către producător.

Recent, cei de la technews.tw au descoperit că Redmi Note trimite mesaje și fotografii pe ascuns către unele servere din China. Ni se aduce la cunoștiință faptul că un terminal Redmi Note se conecta la o adresă IP din China, după care mai apoi transfera date către server atât în timpul conexiunii Wifi, cât și în timpul în care era folosit traficul 3G.

Xiaomi Redmi Note prins cu “mâța În sac”; acesta trimite mesaje și fotografii pe ascuns către servere din China

De asemenea, s-a remarcat că acest comportament al telefonului are loc chiar și dacă utilizăm un firmware diferit. Xiaomi Redmi Note trimite astfel fotografiile din Media Storage, cât și mesajele text către o serie de servere chineze. Cu toate că acest lucru pare a fi o metodă de backup a datelor, un serviciu cloud Xiaomi nici nu există momentan pe piață.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×