Xperia și Vaio PC devin segment comun În cadrul Sony!

942 ori
<b>Xperia și Vaio PC devin segment comun În cadrul Sony!</b>Sony tocmai a anunțat o restructurare, care implică unificarea gamei de produse Vaio PC cu cele Xperia. Scopul aici este o integrare unitară prin strategia "One Sony", creată de către noul președinte și CEO Kazuo Hirai, "tatăl" consolei...

Sony tocmai a anunțat o restructurare, care implică unificarea gamei de produse Vaio PC cu cele Xperia. Scopul aici este o integrare unitară prin strategia "One Sony", creată de către noul președinte și CEO Kazuo Hirai, "tatăl" consolei PlayStation. Vă reamintesc că în 2011 Sony cumpăra partea celor de la Ericsson în Sony Ericsson și rebranduia telefoanele sale în Sony.

Producătorul japonez se va axa pe cele 3 componente de bază ale afacerii sale: jocuri, tehnologie mobilă și imagine. Kunimasa Suzuki se va ocupa de noul segment Xperia + Vaio, deci el va fi cel care va decide evoluția smartphone-urilor, tabletelor și PC-urilor viitoare de la Sony. înainte de această promovare Suzuki a condus divizia Sony Vaio PC. Mă aștept acum că acele concepte de tablete Vaio de la CES 2012 să devină realitate, dar asta va presupune probabil și un preț premium. E interesantă lipsa lui Bert Nordberg din schemă, mai ales că el a fost CEO al Sony Ericsson și apoi șef al Sony Mobile Communications după cumpărarea acțiunilor Ericsson.

Kazuo Hirai pare a-i acorda mai multă încredere șefului Vaio pentru a prelua și conducerea Xperia. Va fi interesant să vedem cum evoluează Sony în perioada următoare și deocamdată japonezii stau bine la capitolul smartphone-uri cu modele puternice precum Xperia S sau Xperia Ion gata să cucerească piața high end. în schimb la tablete Sony nu prea strălucește și nu a reușit să iasă în evidență cu adevărat până acum prin Tablet S și Tablet P. Să vedem cu ce ne vor uimi tabletele Vaio, care poate vor adopta Windows 8 în loc de Android.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×