Sony va miza mai mult pe segmentul de robotică pe viitor, promite o axare mai mare pe hardware

746 ori
<b>Sony va miza mai mult pe segmentul de robotică pe viitor, promite o axare mai mare pe hardware</b>În cursul acestei săptămâni cei de la Sony au anunțat faptul că se vor axa mai mult pe segmentul de robotică pe viitor, urmând a da mai multă importanță și lansării de produse hardware. Segmentul de robotică ne-ar putea aduce noi dispozitive inteligente

Sony a anunţat în această săptămână o perspectivă financiară pozitivă şi decizia de a reveni în segmentul de robotică, dar şi de a se axa pe hardware mai mult. Compania japoneză va lua această direcţie în perioada următoare, sub tutela CEO-ului Kazuo Hirai, provenit chiar din zona hardware, mai precis console.

Sony vrea să inoveze masiv în toate zonele în care se poate, iar robotica se număra printre ele. La debutul său, Sony era producător de hardware, cunoscut pentru radio-uri, televizoare şi playere muzicale. Diversificarea spre asigurări, producţia de muzică şi filme au spart compania în segmente greu de controlat şi menţinut.

A nu se înţelege că ele vor dispărea, dar hardware-ul va fi cel care va primi investiţii mai mari pe viitor. Compania cu o vechime de 70 de ani a reuşit să revină pe profit în precedentul trimestru fiscal, cel încheiat în martie. Totuşi, Sony are probleme fix în secţiunea unde opera cel mai bine, cea a senzorilor foto de mobil, din cauza unor cutremure din Japonia şi a scăderii de vânzări de modele iPhone.

Trebuie menţionat că Sony a fost printre primele companii care au creat roboţi pentru consumatori, cu faimosul câine - robot Aibo luând piaţa cu asalt în 1999. În 2006, japonezii renunţau la robotică, lasand alte companii locale să opereze pe această piaţă. Între timp avem roboţei ca Sharp Robohon, care combina o jucărie cu un smartphone, dar parcă lipseşte acel hit uriaş pe piaţa consumer.

E Sony gata să facă robotul de sufragerie cool iar?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×