YouTube anunta suport pentru rezolutii video 4K

Autor:  | Publicat în:  YouTube 1.169 ori
<b>YouTube anunta suport pentru rezolutii video 4K</b>In cadrul VidCon 2010, YouTube a anuntat ca va suporta un nou tip de format video, pe numele sau 4K. Acesta este echivalentul clipurilor filmate in 4096p, cu o rezolutie de referinta de 4096 x 3072 pixeli. &nbsp; &nbsp; Astfel, clipurile YouTube vor fi...

In cadrul VidCon 2010, YouTube a anuntat ca va suporta un nou tip de format video, pe numele sau 4K. Acesta este echivalentul clipurilor filmate in 4096p, cu o rezolutie de referinta de 4096 x 3072 pixeli.

Astfel, clipurile YouTube vor fi acum disponibile in variante de la 360p, pana la 4096p. Pentru a va da o idee asupra marimii formatului 4K, aflati ca marimea ideala a unui ecran care sa afiseze perfect un clip de acest gen ar trebui sa fie de 7.5 metri. Filmele IMAX sunt proiectate folosind 2 aparate cu rezolutii 2k, spre exemplu.

De vreme ce 4K reprezinta calitatea cea mai inalta disponibila la capitolul video, exista si unele limitari asociate acestui format. Printre ele se numara preturile prohibitive ale camerelor video care filmeaza in format 4K si faptul ca proiectoarele care suporta 4K sunt uriase. In plus, vizionarea acestui format pe YouTube necesita o conexiune foarte rapida.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×