Nokia 8.1 Unboxing: primul contact cu procesorul Snapdragon 710, telefon midrange cu cameră Zeiss (Video)

2.296 ori
<b>Nokia 8.1 Unboxing: primul contact cu procesorul Snapdragon 710, telefon midrange cu cameră Zeiss (Video)</b>Nokia 8.1 a ajuns la Mobilissimo.ro, după debutul său din decembrie 2018 şi imediat l-am scos din cutie. Terminalul este unul high midrange şi reprezintă şi primul nostru contact cu procesorul Snapdragon 710

Nokia 8.1 a ajuns la Mobilissimo.ro, după debutul său din decembrie 2018 şi imediat l-am scos din cutie. Terminalul este unul high midrange şi reprezintă şi primul nostru contact cu procesorul Snapdragon 710. Acest terminal vine cu Android Pie curat şi costă în jur de 1700-1800 lei pe piaţa locală. Quickmobile.ro îl vinde spre exemplu la 1.649 lei dacă folosiți codul QUICK202.

Nokia 8.1 Unboxing

În cutia sa găsim un încărcător, cablu USB Type-C, cheiţa SIM, manual şi o pereche de căşti. Acestea din urmă sunt clasice, similare cu ce găsim cu celelalte midrangere mai răsărite de la Nokia. Ce am remarcat din prima la smartphone este rama sa metalică, cu un vibe metalic foarte pronunţat. Îmi aminteşte mult de banda metalică din jurul unui PlayStation Portable sau PS Vita.

Şi combinaţiile de culori se învârt în jurul accentelor metalice: Albastru/Argintiu, Oţel/Cupru, Fier/Oţel. Accentele metalice se regăsesc şi la cititorul de amprente şi în jurul camerei. Terminalul măsoară 8 mm în grosime şi cântăreşte 180 de grame. Apropo pe piaţa internaţională Nokia 8.1 este cunoscut şi ca Nokia X7.

Căști Nokia 8.1

Ecranul de 6.18 inch are rezoluţie Full HD+ şi aspect 18.7:9. Are breton, dar îl are ascuns şi camuflat din start. La interior se află un procesor Snapdragon 710, 4 GB RAM şi 64 GB stocare, plus slot microSD. Avem şi o baterie de 3500 mAh, alimentată cu un încărcător de 18W. Nu uităm de camere, cu un combo de 12 MP + 13 MP în spate, cu stabilizare optică pe camera de 12 MP. Bokeh este la posturi, dar avem şi Picture in Picture, filmare 4K şi interfaţa minimalistă clasică Nokia. Există şi bliţ LED evident.

În față avem o generoasă cameră selfie de 20 MP, cu propriul Bokeh. Alte aspecte ce trebuie menţionate sunt jack-ul audio, cititorul de amprente din spate, suportul LTE Categoria 6, VoLTE, VoWiFi, WiFi b/g/n/ac, GPS şi sonorizarea OZO. Avem şi optică Zeiss şi Android One, ceea ce înseamnă update-uri la zi Android 2 ani.

Sunt tare curios legat de cameră, mai ales că Nokia 8 a fost mai degrabă mixt la acest capitol, iar Nokia 8 Sirocco a corectat din neajunsuri. Până acum îmi place banda metalică şi feelingul acestui telefon în mână.

Nokia 8.1, prețuri actualizate:

Nokia 8.1 Unboxing

    Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×