Apple Maps ar putea include pe viitor navigare în AR (realitate augumentată); Descoperim un brevet asociat

580 ori
<b>Apple Maps ar putea include pe viitor navigare în AR (realitate augumentată); Descoperim un brevet asociat</b>Cei de la Apple continuă să înregistreze brevete, iar cel mai nou pe care îl descoperim are de-a face cu aplicația Maps. Este știut faptul că gigantul din Cupertino este cu mult în spatele lui Google Maps ca experiență de utilizare

Cei de la Apple continuă să înregistreze brevete, iar cel mai nou pe care îl descoperim are de-a face cu aplicația Maps. Este știut faptul că gigantul din Cupertino este cu mult în spatele lui Google Maps ca experiență de utilizare și funcționalitate, iar pentru a se apropia de nivelul soluției rival, Apple are în plan să ne aducă navigarea în AR (realitate augumentată) în aplicația proprie.

Descoperim astăzi o aplicație de brevet în care Apple explorează ideea de a construi o "realitate augumentă" în Maps, astfel ca în loc de o vedere de deasupra a străzilor și intersecțiilor vom primi informații peste un feed live al imaginii din fața noastră. Vedem abordarea prin intermediul schiței de mai sus. 

Din descrierea asociată aflăm că pentru un șofer nu este tocmai ușor să își dea seama pe ce bandă să fie atunci când vede o hartă de sus în jos. Realitate Augumentată ar trebui să rezolve această problemă, șoferul fiind ghidat în timp real către banda potrivită folosindu-se imaginile captate de către camera iPhone-ului plasat pe bord. 

Nu este clar cât de curând va sosi această funcție și nici dacă mai este în cărți sau nu. Multe brevete rămân doar la stadiul de schițe în cazul în care rezultatele nu sunt cele așteptate.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×