Google Chrome face ordine prin website-uri cu propriul AdBlocker

1.387 ori
<b>Google Chrome face ordine prin website-uri cu propriul AdBlocker</b>Această zi de 15 februarie 2018 marchează și lansarea unui AdBlocker propriu al celor de la Google. Prin această inițiativă marele G încearcă să facă ordine printre website-uri și va bloca astfel acele reclame deranjante de tip pop-up sau

Primul lucru pe care îl fac atunci când pornesc Google Chrome pe un laptop care îl am la teste, e instalarea unui AdBlocker. Fără o astfel de extensie, experiența mea de navigare pe web ar fi cred eu un coșmar. Multe website-uri fac abuz de publicitate, dar se pare că cel mai popular browser din lume a decis să ia inițiativa în mâinile sale. Colegul meu, Claudiu, a pomenit despre această veste încă din vara anului trecut. Doar că de la câteva săptămâni s-a ajuns până la ceva luni..

Google Chrome

Începând cu această zi de 15 februarie 2018, Google va porni un nou motor de filtrare a bannerelor publicitare. Asta nu înseamnă că va exista posibilitatea ca Chrome să blocheze absolut toată publicitatea, dar va avea grijă ca popup-urile pe tot ecranul și bannerele cu sunet să nu te mai deranjeze. Fiecare site este analizat de Google în baza standardelor programului Better Ads, după care proprietarii sunt înștiințați de problemele pe care le au.

Asta ar presupune: bannere pe toată pagina, publicitate cu autoplay la sunet și la video, bannerele care luminează, sau pur și simplu densitatea sporită a publicității pe o singură pagină, mai pe scurt, tipul ăla de publicitate care irită pe oricine. Dacă proprietarii ignoră sugestiile și nu le corectează, Google Chrome va începe blocarea forțată a acestor Ad-uri pe site-urile respective peste 30 de zile. 

Google Chrome

Însuși AdBlocker-ul va lucra sub forma unui mic pop-up ce îți va permite să oprești publicitatea abuzivă pe un anumit site. După cum înțeleg eu, Google manevrează această problemă foarte deștept. Pe de o parte vrea ca utilizatorul să aibă parte de o experiență web cât mai comodă, pe de alta nu îi taxează din start pe cei care aduc profitul propriu-zis. Oferă posibilitatea și timpul de a schimba totul, în așa fel încât ambele părți să fie mulțumite. 

Chiar dacă nu sunt sigur că în viitorul apropiat îmi voi dezinstala AdBlocker-ul, ăsta e un pas înainte.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×