Microsoft anunţă un preview public pentru clientul său Remote Desktop, acum în varianta web

Autor:  | Publicat în:  Microsoft  Aplicatii 514 ori
<b>Microsoft anunţă un preview public pentru clientul său Remote Desktop, acum în varianta web</b>Recent cei de la Microsoft au anunțat lansarea unui preview public pentru clientul lor Remote Desktop, soluție care ajunge acum și în varianta web. Pentru a accesa acest client tot ce avem de făcut este să deschidem un browser, ideal fiind Edge

Microsoft a anunţat faza de preview public pentru clientul său web de Remote Desktop, care va permite utilizatorilor să acceseze un spaţiu virtualizat de aplicaţii şi desktop direct din browser. Şi asta fără sa instaleze vreun "Team Viewer". Totul funcţionează direct din browser.

Pentru că e vorba despre un client web, costurile de mentenanţă şi instalare sunt evitate, iar utilizatorii pot accesa datele de oriunde, inclusiv de pe terminale care nu le aparţin şi pe care nu poţi să instalezi chiar tot ce îţi trece prin cap. Utilizatorii pot accesa aplicaţii şi desktop-uri prin soluţia Remote Desktop Services. Se va putea copia text către şi din acea sesiune, cu Ctrl + C şi Ctrl + V şi imprima fişiere PDF.

Remote Desktop

Microsoft va activa şi alte funcţii noi pe viitor, orientându-se după feedback-ul de la utilizatori. Fiindcă e vorba despre o funcţionalitate în pre-release, ne aşteptăm la bug-uri şi evident feedback-ul e vital. Remote Desktop este un web client care îţi permite să accesezi infrastructura Remote Desktop a organizaţiei şi corporaţiei tale via un web browser. Veţi interacţiona cu aplicaţii şi fişiere de pe alte computere/servere ca şi cum aţi fi pe PC-ul propriu.

Dacă vă interesează soluţia, aveţi aici toate detaliile despre setup. Se recomandă să aveţi Windows 10 şi să folosiţi Microsoft Edge evident.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×