Microsoft schimbă look-ul iconurilor din Office 365 pentru prima oară din 2013 încoace

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 728 ori
<b>Microsoft schimbă look-ul iconurilor din Office 365 pentru prima oară din 2013 încoace </b>Deși suntem mai interesați de știrile asociate lui Surface Phone / Andromeda, nu putem trece cu vederea schimbarea realizată de Microsoft lui Office 365. Descoperim la început de săptămână faptul că MS tocmai ce a schimbat iconițele asociate

Bucurându-se după un trimestru 3 cu venituri excelente și de momentul în care a depășit Apple ca valoare pentru câteva ore, Microsoft face o schimbare de look pentru un produs popular al său. E vorba despre celebrul Office 365, care primește iconuri diferite pentru prima oară din 2013 încoace.

Acest refresh se produce pentru iconurile Microsoft Office de pe toate platformele. Ultima schimbare venea în 2013, odată cu debutul lui Office 2013 pentru Windows. Office 2019 a sosit cu câteva săptămâni în urmă cu aceleași iconuri vechi. MS a regândit iconografia pentru Word, Excel, Powerpoint, OneNote și Outlook, dar și SharePoint, Microsoft Teams sau Skype.

Aceste noi iconuri sunt separate în două panouri, creând senzația de adâncime. De altfel pentru variantele viitoare de Windows se merge mult pe interfața 3D și senzația de adâncime. Microsoft a decuplat litera și simbolul și le-a pus separat. Se păstrează familiaritatea, dar se trece la o nouă abordare, ceva mai 3D.

Iconografia nouă ajunge pe toate platformele în următoarele luni, începând cu variantele mobile și web. Microsoft a mai promis că va regândi experiența Office pe toate platformele, cu un nou Ribbon și alte modificări estetice. Outlook Mobile de pe iOS va trece printr-o schimbare radicală.

Microsoft ar avea de gând să facă și modificări pentru aplicațiile stock din Windows 10, fie că e vorba despre Mail, Calendar, Photos, Calculator și altele de gen. Mi se pare că noile iconuri sunt mai colorate, mai angulare și pline de pătrațele, plus segmentate în prim plan și fundal. Ceva îmi spune că Microsoft merge pe 3D pentru a ne pregăti de viitoare release-uri AR și VR. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×