"iPhone-urile au urgent nevoie de un facelift... sau de ieftinire" declară un analist

1.283 ori
<b>"iPhone-urile au urgent nevoie de un facelift... sau de ieftinire" declară un analist</b>Potrivit unui analist de pe piață, Apple trebuie să facă schimbări majore pentru terminalele iPhone, fiind nevoie clar de un facelift pentru un design care să atragă publicul sau pentru o ieftinire. Reducerea prețurilor nu este ceva ce Apple

Am văzut foarte multă lume nemulţumită de percepţia lui iPhone XR ca "telefonul ieftin actual" de la Apple. Chiar şi în afară se vede că lumea e nemulţumită de cât cere Apple pe telefon, asta în ciuda calităţii sale de netăgăduit. Acum un analist respectat se pronunţă cu privire la viitoarea strategie Apple, care ar putea face şi desface evoluţia companiei.

Analistul Wedbush Daniel Ives declarase în trecut că 2018 este "anul super ciclului iPhone". Optimismul era înlocuit cu precauţie în ultima vreme, când îşi scădea predicţiile cu privire la preţul acţiunilor Apple. Acum acelaşi analist vede o nevoie de schimbare a firmei din Cupertino, dacă vrea să rămână competitivă. Se cere o schimbare de design aparent sau o scădere masivă a preţului.

Ives scrie următoarele într-un raport către investitori:

Credem că Apple trebuie să ia în calcul serios de tot schimbarea preţurilor sau designului în următorul ciclu de modele iPhone, cel din toamna lui 2019, pentru a conduce spre un salt al numărului de upgrade-uri, care a fost mutat din anul fiscal 2019 în cel 2020.

Dacă ne luăm totuşi după un alt analist respectat care face predicţii legate de Apple, Ming-Chi Kuo nu prea se întrevăd schimbări de design pentru iPhone în 2019. Nici o vorbă despre preţuri totuşi. Apple nu a făcut niciodată compromisuri la capitolul preţ, poate doar puţin la iPhone SE şi iPad-urile accesibile pentru educaţie, dar şi acolo ar fi putut merge mai jos.

Ives sugerează şi că Apple ar trebui să investească mai mult în zona de servicii în următoarele 12-18 luni. Acolo ar fi loc de creştere, prin achiziţii. Ce e drept Apple a făcut o achiziţie în zona de securitate şi AI. Până una alta o acţiune Apple valorează 175.41 dolari, iar firma a picat sub valoarea Microsoft recent.

Tot recent iPhone X a intrat din nou în producţie, deci se vede o ușoară pană de idei și cantonare in trecut. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×