TikTok e probabil prima aplicaţie chinezească care poate ameninţa Snapchat şi Instagram

1.524 ori
<b>TikTok e probabil prima aplicaţie chinezească care poate ameninţa Snapchat şi Instagram</b>În general când acoperim o aplicaţie hit, ea provine din Silicon Valley, iar uneori că o surpriză din Rusia, cum a fost Prisma. Ei bine de această dată, aplicaţia virală a zilei vine direct din China şi se numeşte TikTok. A luat cu asalt online-ul global

În general când acoperim o aplicaţie hit, ea provine din Silicon Valley, iar uneori că o surpriză din Rusia, cum a fost Prisma. Ei bine de această dată, aplicaţia virală a zilei vine direct din China şi se numeşte TikTok. A luat cu asalt online-ul global şi e deja un rival solid pentru Instagram şi Snapchat.

TikTok este o aplicaţie care îţi permite să faci scurte clipuri video şi este produsă de către compania ByteDance, din Beijing. A depăşit recent 1 miliard de instalări pe iOS şi Android, devenind un hit în SUA, Europa, India şi Asia de Sud Est. În cadrul aplicaţiei poţi să dansezi, să cânţi şi să ţopăi, în vreme ce fredonezi în stil karaoke piesele preferate.

Rezultatul este un clip de 15 secunde, care se partajează imediat online. Sunt si filtre care se pot aplica pe filmare. TikTok a fost a patra cea mai descărcată aplicaţie non joc din 2018. În SUA a fost cea mai descărcată aplicaţie din luna ianuarie a acestui an. Se bate de la egal cu Facebook, Snapchat, Instagram şi YouTube la capitolul popularitate. PewDiePie, celebrul star de pe YouTube vorbeşte despre TikTok mereu în clipurile sale.

Aceasta e prima reţea de socializare/mesagerie/video care are succes şi în afara Chinei. WeChat spre exemplu este un mega hit în China, dar doar acolo, nu şi internaţional. Acolo are 1 miliard de utilizatori activi zilnic şi include funcţii de chat, mesagerie audio, video, transferuri bancare, jocuri, comenzi de mâncare şi produse de tot felul.

Comunicarea prin dans şi muzica pare să fie aspectul preferat al publicului. Inevitabil a avut probleme cu încălcarea intimităţii şi protejarea utilizatorilor cu vârste fragede. ByteDance, compania din spatele său este specializată pe analiza de AI şi big data. Pentru a ajunge la succesul actual, Tiktok a cumpărat aplicaţia de partajare video Flipgram din SUA, dar şi aplicaţia de karaoke musical.ly.

Tencent a încercat să îi imite abordarea şi să cumpere Whatsapp în 2014, dar Facebook a făcut o ofertă dublă, suflându-i achiziţia. TikTok a ajuns aşa mare că este interzisă în Indonezia. Acum că gheaţa a fost spartă, mă aştept să vedem tot mai multe companii din China lansând hituri de gen.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×