Nokia 8.1: OS, UI, aplicaţii curate, aerisite, Android Pie cel stock

1.662 ori
<b>Nokia 8.1: OS, UI, aplicaţii curate, aerisite, Android Pie cel stock</b>Nokia 8.1 se alătura listei lungi de terminale cu Android One, curat, aerisit şi rapid actualizat. Ca idee telefonul se afla pe listă scurtă de 21 de telefoane care suporta Android Q Beta 3.

Nokia 8.1 se alătura listei lungi de terminale cu Android One, curat, aerisit şi rapid actualizat. Ca idee telefonul se afla pe listă scurtă de 21 de telefoane care suporta Android Q Beta 3.

Revenind la modelul testat de noi, avem parte de Android Pie + Android One aici, deci avem actualizări de Android garantate 2 ani şi actualizări de securitate garantate pe 3 ani. Multitasking-ul este varianta nouă, de pe Pixel 3, al cărui fan clar nu sunt. E şi acel buton Back incert, care apare şi dispare contextual, plus gestul de semi swipe pentru a declanşa app drawer-ul.

Video-review Nokia 8.1, OS & UI & APPS

Split screen necesită o apăsare în plus pentru declanşare şi nu mai are drag and drop. Avem şi Google Assistant la îndemână, iar în stânga homescreen-ul e rezervat feed-ului Google. Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de widget-uri stock, notification dots şi Suggestions. Cu un swipe în jos accesăm zona Dropdown, cu notificări şi Quick Settings.

Capturi de ecran interfață grafică Nokia 8.1

Trecând la securitate, descoperim un cititor de amprente rapid şi precis, care deblochează handsetul imediat, la cea mai mică atingere cu degetul. Nu avem şi deblocare facială din păcate. Avem totuşi Digital Wellbeing, care ne arată cât timp petrecem în aplicaţii şi ne permite să setăm şi limite. Pe lista de aplicaţii preinstalate avem 23 de nume, toate stock şi native, fără bloatware.

E vorba despre Duo, Drive, Google News, Calendar, suita Play, Files şi altele de gen.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×