Vulnerabilități ale browserelor Chrome, Edge și Safari sunt descoperite în cadrul unei competiții de hacking din China

588 ori
<b>Vulnerabilități ale browserelor Chrome, Edge și Safari sunt descoperite în cadrul unei competiții de hacking din China</b>Auzim despre competiții de hacking din ce în ce mai des, evenimente ce au un rol important în îmbunătățirea securității cibernetice - asta pentru că vulnerabilitățile descoperite sunt comunicate companiilor și astfel

Auzim despre competiții de hacking din ce în ce mai des, evenimente ce au un rol important în îmbunătățirea securității cibernetice - asta pentru că vulnerabilitățile descoperite sunt comunicate companiilor și astfel se rezolvă bug-uri care ar fi putut afecta serios serviciile sau soluțiile aduse pe piață. Despre o asemenea competiție aflăm astăzi detalii, fiind vorba despre Tianfu Cup - eveniment organizat în China.

Competiția a avut loc în weekend-ul ce tocmai a trecut și aflăm că echipele de hackeri au avut task-ul de a găsi vulnerabilități a celor mai populare routere Wi-Fi din lume, browsere sau alte aplicații software. Printre organizatori s-au numărat nume populare din rândul companiilor tech din China precum Baidu, Alibaba, Tencent, sau Qihoo 360. 

Regulile acestui eveniment sunt unele simple, astfel că cercetătorii aleg din "țintele" prestabilite de către organizatori, iar în ziua concursului, participanții se folosesc de exploit-urile pregătite pentru a ataca vulnerabilitățile descoperite. Dacă aceștia au succes în preluarea controlului țintei, vor câștiga premiile puse în joc. 

Aflăm pe această cale faptul că hackerii au reușit să descopere vulnerabilități ale browserelor Microsoft Edge, Google Chrome, dar și Apple Safari. Nu știm exact despre ce bug-uri a fost vorba, dar participanții au avut obligația de a comunica breșele de securitate cu firmele din spatele aplicațiilor software. Wenxiang Qian, un participant ce a hackuit browser-ul Chrome spune că a transmis bug-urile descoperite și că un patch de securitate a fost deja aplicat de către Google.

De asemenea, competitorii din acest an au găsit breșe de securitate și în alte produse precum routere D-Link, TP-Link, dar și Office 365 ProPlus și Adobe PDF Reader.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×