Apple blochează aplicaţiile Facebook şi Google de la instalare și test, în versiunile interne

2.963 ori
<b>Apple blochează aplicaţiile Facebook şi Google de la instalare și test, în versiunile interne</b>Apple a luat o poziţie de justiţiar după ce s-a aflat că Facebook a plătit adolescenţi şi minori să se lase spionaţi, iar firma din Cupertino a pedepsit gigantul de socializare. Ei bine, aplicaţiile interne Facebook de pe iOS

Apple a luat o poziţie de justiţiar după ce s-a aflat că Facebook a plătit adolescenţi şi minori să se lase spionaţi, iar firma din Cupertino a pedepsit gigantul de socializare. Ei bine, aplicaţiile interne Facebook de pe iOS nu mai funcţionează, Apple tăindu-le accesul angajaţilor la ele. Şi Google a fost penalizată la fel de Tim Cook.

Apple

Practic dacă eşti în reţeaua internă Apple sau eşti angajat Apple nu mai poţi folosi Facebook, Facebook Messenger şi nici o altă aplicaţie pe iPhone-ul tău. Apple nu a apreciat deloc că FB a fentat App Store-ul şi a distribuit separat o aplicaţie pe iOS care adună datele tinerilor. Ca atare a retras certificatele de developer FB, limitându-le abilitatea de a crea şi testa aplicaţii noi. Cei de la Facebook nu mai au acces la infrastructura de dezvoltare pentru iOS.

Se poartă negocieri acum pentru a se ridica interdicţia, dar sunt analişti care spun că Apple ar fi în stare chiar să scoată Facebook din App Store complet. S-a descoperit între timp şi că Google folosea o aplicaţie de căutare ciudată pentru a monitoriza şi analiza traficul utilizatorilor, evident adunându-le date. E vorba despre Screenwise Meter iOS, pe care o vedeţi mai sus. Urmarea? Apple e iarăşi John Wayne şi taie în carne vie, revocând şi accesul aplicaţiilor Google interne pe iPhone-uri şi iPad-uri.

Google nu mai poate deci testa build-uri beta de Gmail, Hangouts, Google Search, Google Maps, YouTube şi altele de gen. Din ce am înţeles interdicţia e doar o avertizare şi va fi oprită după 24 de ore. Cea Facebook a început să fie deja ridicată.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×