Apple blochează aplicaţiile Facebook şi Google de la instalare și test, în versiunile interne

Autor:  | Publicat în:  Apple  Facebook  Google 2.551 ori
<b>Apple blochează aplicaţiile Facebook şi Google de la instalare și test, în versiunile interne</b>Apple a luat o poziţie de justiţiar după ce s-a aflat că Facebook a plătit adolescenţi şi minori să se lase spionaţi, iar firma din Cupertino a pedepsit gigantul de socializare. Ei bine, aplicaţiile interne Facebook de pe iOS

Apple a luat o poziţie de justiţiar după ce s-a aflat că Facebook a plătit adolescenţi şi minori să se lase spionaţi, iar firma din Cupertino a pedepsit gigantul de socializare. Ei bine, aplicaţiile interne Facebook de pe iOS nu mai funcţionează, Apple tăindu-le accesul angajaţilor la ele. Şi Google a fost penalizată la fel de Tim Cook.

Apple

Practic dacă eşti în reţeaua internă Apple sau eşti angajat Apple nu mai poţi folosi Facebook, Facebook Messenger şi nici o altă aplicaţie pe iPhone-ul tău. Apple nu a apreciat deloc că FB a fentat App Store-ul şi a distribuit separat o aplicaţie pe iOS care adună datele tinerilor. Ca atare a retras certificatele de developer FB, limitându-le abilitatea de a crea şi testa aplicaţii noi. Cei de la Facebook nu mai au acces la infrastructura de dezvoltare pentru iOS.

Se poartă negocieri acum pentru a se ridica interdicţia, dar sunt analişti care spun că Apple ar fi în stare chiar să scoată Facebook din App Store complet. S-a descoperit între timp şi că Google folosea o aplicaţie de căutare ciudată pentru a monitoriza şi analiza traficul utilizatorilor, evident adunându-le date. E vorba despre Screenwise Meter iOS, pe care o vedeţi mai sus. Urmarea? Apple e iarăşi John Wayne şi taie în carne vie, revocând şi accesul aplicaţiilor Google interne pe iPhone-uri şi iPad-uri.

Google nu mai poate deci testa build-uri beta de Gmail, Hangouts, Google Search, Google Maps, YouTube şi altele de gen. Din ce am înţeles interdicţia e doar o avertizare şi va fi oprită după 24 de ore. Cea Facebook a început să fie deja ridicată.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×