Apple ar urma să unifice aplicaţiile de iPad, iPhone şi Mac până în 2021, conform Bloomberg

608 ori
<b>Apple ar urma să unifice aplicaţiile de iPad, iPhone şi Mac până în 2021, conform Bloomberg</b>De ani buni se discută despre ideea de a unifica aplicaţiile de pe iOS cu cele de pe Mac, eventual să le şi vedem pe un hibrid între laptop şi tabletă. Ei bine cei de la Bloomberg au acum ceva detalii în plus despre unificarea de ecosistem

De ani buni se discută despre ideea de a unifica aplicaţiile de pe iOS cu cele de pe Mac, eventual să le şi vedem pe un hibrid între laptop şi tabletă. Ei bine cei de la Bloomberg au acum ceva detalii în plus despre unificarea de ecosistem.

Se pare că în 2021 ar urma să aibă loc marea fuziune a aplicaţiilor de iPhone, iPad şi Mac. Atunci Apple le va permite dezvoltatorilor să creeze o singură aplicaţie, un as numit "single binary", care să fie suportată şi pe iPhone, iPad şi Mac. Apple a prezentat deja conceptul sub numele de "Project Marzipan" anul trecut la WWDC 2018.

Deja variante de iOS ale aplicaţiilor Home, Stocks, News şi Voice Memo au fost portate pe MacOS 10.14 Mojave. O aplicaţie universală combinată este un pas uriaş în faţă pentru compatibilitate, dar Apple va oferi o implementare în paşi. Dezvoltatorii îşi vor putea porta aplicaţiile de pe iPad pe Mac în a doua parte a anului datorită unui nou SDK.

El ar urma să fie prezentat la WWDC 2019. Sună similar cu ce a făcut Microsoft cu Universal Windows Platform, care aducea aplicaţii universale pe telefoane, tablete şi PC-uri. Microsoft a renunţat la Windows Phone în 2017, compromiţând proiectul. Chiar dacă Apple merge pe universalitate, va păstra iOS şi macOS separate totuşi.

WWDC 2019 tocmai a devenit şi mai interesant, deschizând potenţialul pentru acel device de fuziune între iPad şi MacBook de care tot vorbim de ani deja. iOS 13 e aşteptat şi el cu Dark Mode, un nou homescreen de iPad şi alte noutăţi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×