Facebook a plătit adolescenţi, ba chiar și minori să se lase spionaţi

1.737 ori
<b>Facebook a plătit adolescenţi, ba chiar și minori să se lase spionaţi</b>Facebook este probabil cel mai mare "miner" de date despre utilizatori din lume şi nu ne miră să mai aflăm că iarăşi a făcut o boroboaţă. Problema e că de aceasta dată e vorba despre adolescenţi şi minori afectaţi

Facebook este probabil cel mai mare "miner" de date despre utilizatori din lume şi nu ne miră să mai aflăm că iarăşi a făcut o boroboaţă. Problema e că de aceasta dată e vorba despre adolescenţi şi minori afectaţi.

Compania lui Zuckerberg a folosit o aplicaţie Facebook Research, pe bază de VPN şi a promovat-o în rândul tinerilor şi adolescenţilor. Ei primeau 20 de dolari pe lună în schimbul accesului la datele lor private, inclusiv mesaje private, fotografii şi clipuri video, ba chiar şi localizarea în timp real. Această veste a aparut după o investigaţie marca Techcrunch.

Facebook

Aplicaţia Facebook Research este succesorul lui Onavo, un soft VPN folosit de FB pentru a mina date despre obiceiurile utilizatorilor şi utilizarea de aplicaţii third party. A fost închisă de Apple în august anul trecut şi interzisă, pentru că firma din Cupertino nu tolera aşa ceva. Onavo spiona utilizatorul, deşi se lăuda că are ca scop oficial scăderea de consum de date pe mobil.

Acum Facebook a evitat App Store şi a oferit aplicaţia direct tinerilor. Aplicaţia ţinteşte pe cei cu vârste între 13 şi 35 de ani, iar cei cu vârste între 13 şi 17 trebuie să vină cu formulare completate de părinţi. E nevoie şi de Root Certificate, care acordă Facebook acces complet la toate informaţiile de pe telefon.

Toate în schimbul a 20 de dolari pe lună... E înţeles de ce vrea Facebook datele minorilor: aceştia nu îi mai consideră reţeaua cool şi au migrat în masă spre Snapchat, Instagram şi YouTube. Aşteptăm inevitabilul proces şi scandal, deşi apele sunt suspect de calme acum.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×