Apple doreşte acces exclusiv și mai rapid la filmele de la Hollywood, pe care să le distribuie prin iTunes

1.118 ori
<b>Apple doreşte acces exclusiv și mai rapid la filmele de la Hollywood, pe care să le distribuie prin iTunes</b>Din câte aflăm astăzi, s-ar părea că Apple dorește să sporească activitatea serviciului său iTunes și vrea să facă asta cu ajutorul celor de la Hollywood cărora le cer acces exclusiv și mari rapid la filmele produse cu scopul de a le include în aplicația

Apple ar dori să îşi sporească atractivitatea serviciului sau iTunes la capitolul consum video, prin exclusivităţi de la Hollywood. Firma din Cupertino doreşte acces mai rapid decât rivalii la filme de lung metraj şi exclusivităţi.

Discuţiile se poartă chiar acum şi sunt în concordanţă cu trendul sugerat şi de marile studiouri, ca Warner Bros, Universal Pictures şi 21st Century Fox, ce ar dori să aducă filmele premium pe micile ecrane şi terminale mobile mai devreme decât până acum. Pe viitor am putea să vedem filmele chiar şi la 2 săptămâni după apariţia lor la cinema şi nu la un an sau la jumătate de an, cum păţim în cazul lui HBO de exemplu.

E şi în interesul producătorilor de filme ca peliculele lor să fie mai accesibile pentru toată lumea, mai ales că vânzările de bilete la cinema nu sunt chiar explozive în ziua de azi. Dacă Apple reuşeşte să obţină contractul dorit, va deveni o forţă disruptivă şi în industria filmelor, cum a fost şi este şi în cea a muzicii.

În plus, dacă se semnează contractul, iTunes ar deveni brusc un rival foarte solid pentru Netflix şi Amazon Video. Înainte să vă bucuraţi prea tare, aflaţi că ar fi totuşi vorba de un serviciu premium, iar cine vrea filmul mai devreme, îl închiriază digital la sume precum 25 sau 50 de dolari. Pentru un american de rând, dacă luăm în calcul preţul a 2 bilete la film, plus popcorn şi benzină spre cinema, suma nu e chiar uriaşă.

Pirateria e o problemă uriaşă totuşi, pentru că realizarea unei capturi de pe ecran se face foarte uşor. E nevoie deci de noi măsuri de securitate şi cu siguranţă se va gândi firma din Cupertino la ceva.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×