Apple brevetează o soluţie care previne supraîncălzirea de pe iPhone

885 ori
<b>Apple brevetează o soluţie care previne supraîncălzirea de pe iPhone</b>Un nou brevet al celor de la Apple detalizată o soluție care previne supraîncălzirea de pe iPhone. Acest mecanism este realizat din grafen, un material care va preveni eventuale incendii.

Încă o zi, încă un brevet Apple, unul preventiv de această dată. Telefoanele companiei din Cupertino au o reputaţie bună în privinţa temperaturii, nefiind cunoscute drept modele care se supraîncălzesc. Cu toate acestea, Apple vrea să prevină orice creştere peste medie a temperaturii şi a brevetat un sistem cu acest rol.

Brevet

E interesant că documentele oficiale asociate brevetului menţionează că se doreşte prevenirea incendiilor în stil Galaxy Note 7. Astfel, e brevetat un mecanism de disipare a căldurii fabricat din grafen. Această abordare fusese prezisă de analistul Ming Chi Kuo de altfel, care scrisese că Apple va adăugă acest material pe terminalele sale, mai ales dacă soseşte şi încărcarea wireless pe iPhone. Aceasta ar putea genera extra căldură prin mecanismele sale, de aici necesitatea prevenţiei.

Brevetul cel nou are legătură cu un material multistratificat (grafen piroloitic), care va conduce energie termică. Multiple fâşii de grafen vor fi laminate şi fiecare va fi conectată la o sursă de energie termică. Tehnologia este exemplificată pe baza unui sistem de la Panasonic în clipul de mai jos. Căldura este răspândită pe suprafaţa acelei fâşii din grafen sau uneori chiar cupru şi astfel dispare supraîncălzirea.

Sistemul aminteşte de acel "heat pipe" de pe Galaxy S7, care a funcţionat excelent.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×