Apple primeşte un brevet pentru un sistem de headset video cu control touch şi optică reglabilă

866 ori
<b>Apple primeşte un brevet pentru un sistem de headset video cu control touch şi optică reglabilă</b>Încă o dată dăm peste un nou brevet Apple, de această dată fiind vorba despre unul ce descrie o tehnologie asociată unui sistem de headset video. Acesta aduce control touch și optică reglabilă, urmând a fi folosit în tandem cu un terminal iPhone și

Încă de când lucra Google la primele prototipuri de headset Glass au apărut zvonuri şi brevete de la Apple, din aceeaşi zonă de produs. Totuşi firma din Cupertino nu a manifestat un interes prea mare pentru un proiect de genul, el rămânând în fundal. Azi apare totuşi un brevet foarte interesant de headset Apple.

Documentele menţionează un purtabil cu un senzor touch care se extinde de-a lungul ramei, iar el poate fi folosit ca o modalitate de control pe bază de glisare. Spre exemplu, volumul va putea fi reglat în acest mod. E interesant că brevetul Apple nu face vreo menţiune despre AR sau VR, ci doar vizualizare de conţinuturi în mod tridimensional.

Documentele descriu un sistem ce include un device purtabil pe cap, un display suportat de rama principală, dar şi un mecanism rotativ care va ajusta distanta lentilelor faţă de ochi. Apple lucrează la un "headset video" de gen încă din 2007, cu ani buni înainte de Google Daydream sau Samsung Gear VR. Chiar dacă produsul lor va fi peste HTC Vive sau PlayStation VR ca imersivitate, CEO-ul Tim Cook subliniază că nu există înlocuitor pentru contactul uman.

De remarcat şi că acelaşi Cook s-a declarat mai degrabă în favoarea funcţiilor AR, decât VR. Au fost şi mişcări în această direcţie, precum achiziţionarea firmei PrimeSense în 2013, compania din spatele tehnologiei motion capture a primului Microsoft Kinect. Apple a fost mai degrabă reactivă decât activă când vine vorba de inaugurarea unui nou segment de produse şi preferă să îi lase pe alţii să eşueze şi apoi să le imite produsul, dar să îl și îmbunătăţească.

Poate vom vedea totuşi un headset VR/AR de la Apple la anul, deşi nu am avut scăpări clare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×