Apple va obliga dezvoltatorii iOS să folosească noua opţiune de autentificare cu Apple ID: Sign in With Apple

839 ori
<b>Apple va obliga dezvoltatorii iOS să folosească noua opţiune de autentificare cu Apple ID: Sign in With Apple</b>S-a vorbit destul de mult despre securitate aseară la WWDC 2019. Apple a pus accentul pe permisiunile mai ample ce pot fi acordate sau revocate în iOS, dar şi pe un sistem nou de autentificare, pe bază de Apple ID

S-a vorbit destul de mult despre securitate aseară la WWDC 2019. Apple a pus accentul pe permisiunile mai ample ce pot fi acordate sau revocate în iOS, dar şi pe un sistem nou de autentificare, pe bază de Apple ID. Firma din Cupertino marşează aşa mult pe această  soluţie încât îi va forţa pe dezvoltatorii iOS să o adopte.

Ideea de autentificare singulară în toate serviciile, aplicaţiile şi site-urile sună bine, pentru a nu îţi mai bate capul cu parole şi coduri. Practic folosind doar "Sign In with Apple ID" poţi intra în Facebook, Instagram, Twitter, să te loghezi pe un site, serviciu, cont Vodafone sau ce mai doreşti. Apple a decis că dacă o aplicaţie oferă opţiunea să te loghezi cu Google, Facebook sau alte variante 3rd party, atunci musai trebuie să ofere şi opţiunea Apple ID.

Deja ştiţi probabil că orice joc instalat pe telefon îţi permite să te loghezi cu Facebook sau contul Google. Pe viitor am putea avea şi opţiunea Apple ID acolo. Dacă eşti posesor de iDevice are sens acest lucru, pentru că o singură apăsare de buton Touch ID sau privire spre Face ID te-a logat în Facebook sau serviciul/site-ul preferat.

Pe de altă parte Apple câştigă mai multă putere în fața rivalilor şi se erijează în protector suprem al securităţii tale pe iOS. Gigantul american s-a dovedit totuşi hackuibil, deci nu ar strica ceva mai multe detalii despre sistemele din spatele acestei autentificări. Apple promovează oferta sa prin faptul că giganţi ca Facebook şi Google nu îţi mai monitorizează login-urile.

Este şi o funcţie de privacy, care creează login-uri perisabile pentru fiecare serviciu sau aplicaţie şi Apple nu va păstra nici o informaţie. Se creează pe loc o adresă aleatorie de mail şi un cod, care apoi sunt şterse. Ideea este ca tu să ai control asupra datelor tale.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×