Apple vrea să priveşti direct în ochi persoana cu care porţi apeluri video prin FaceTime; Include o funcţie de corecţie a privirii în iOS 13

655 ori
<b>Apple vrea să priveşti direct în ochi persoana cu care porţi apeluri video prin FaceTime; Include o funcţie de corecţie a privirii în iOS 13</b>Se zice că persoanele care nu te privesc direct în ochi când vorbeşti cu ele au ceva de ascuns sau o problemă cu anxietatea socială. E greu să pretinzi "eye contact" la videoconvorbiri, dar fix asta încearcă Apple să facă

Se zice că persoanele care nu te privesc direct în ochi când vorbeşti cu ele au ceva de ascuns sau o problemă cu anxietatea socială. E greu să pretinzi "eye contact" la videoconvorbiri, dar fix asta încearcă Apple să facă pentru celebrul său Facetime. Avem detalii mai jos.

Începând cu iOS 13, care va sosi la toamnă funcţia de videoconvorbiri FaceTime va aduce şi un mecanism de simulare a contactului ocular. E vorba despre FaceTime Auto Correction, care imită contactul între două perechi de ochi. Atunci când realizezi un apel video în general priveşti spre fata persoanei, adică spre ecran şi nu spre camera frontală, deci apari ca şi cum nu te uiţi în ochii interlocutorului.

FaceTime

Apple vrea să rezolve asta prin ARKit şi manipularea imaginilor. Utilizatorul Twitter Mike Rundle a descoperit că funcţia nouă apare pe iPhone XS şi XS Max în iOS 13 beta 3. Practic chit că priveşti ecranul şi nu camera/ochii persoanei, mecanismele computaţionale vor simula o imagine cu tine privind drept spre ochii persoanei cu care porţi apelul video.

FaceTime

Se pare că ARKit ar realiza o hartă 3D a feţei tale şi apoi folosind magia machine learning îţi ajustează ochii încât să pară că se uita înainte. Sunt multe lucruri care ar putea merge prost aici, mai ales dacă nu ai destulă lumină în jur, iar rezultatele pot fi înspăimântătoare în unele cazuri.

Marea problemă pe care o văd eu e că nimeni nu vrea să poarte o convorbire cu o persoană care se uită fix, ţintă, cu o privire statică pe parcursul a zeci de minute. Naturaleţea integrării va fi cheia succesului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×