"Şi se jura că nu fură".... Xiaomi copiază Apple Memoji în mod clar şi ameninţă cu proces pe cei care răspândesc teoria plagiatului în cazul soluției sale "Mimoji"

Autor:  | Publicat în:  Xiaomi 1.731 ori
<b>"Şi se jura că nu fură".... Xiaomi copiază Apple Memoji în mod clar şi ameninţă cu proces pe cei care răspândesc teoria plagiatului în cazul soluției sale "Mimoji"</b>Companiile chineze au avut des reputaţia stricată de faptul că tind să copieze produse vestice. Din China vin cele mai amuzante clone de telefoane, adidaşi, genţi, ochelari de soare. Acum Xiaomi este cea mai nouă companie

Companiile chineze au avut des reputaţia stricată de faptul că tind să copieze produse vestice. Din China vin cele mai amuzante clone de telefoane, adidaşi, genţi, ochelari de soare. Acum Xiaomi este cea mai nouă companie lovită de acest atribut de "copiator", lansând funcţionalitatea Mimoji, care am putea spune că e copiată după Memoji.

Xiaomi Mimoji

Xiaomi Mimoji

Trebuie să ne alegem bine cuvintele, pentru că nu putem spune că Xiaomi copiază Apple în acest caz. De ce? Pentru că Xiaomi a ameninţat cu procese pe oricine face asta. Al patrulea cel mai mare producător de telefoane din lume a fost prins recent că a furat creaţia unui artist pentru a îşi promova produsele. Angajatul care era de vină a fost dat afară, din câte am înţeles.

Apple Memoji

Apple Memoji

Acum, odată cu lansarea seriei de telefoane Xiaomi CC, tinereşti şi axate pe selfie, a venit şi acest Mimoji. E vorba despre avataruri realizate în augmented reality, care seamănă foarte mult cu Memoji de la Apple. Nu e schimbată doar o literă în nume, ci seamănă inclusiv la nivel stilistic, al expresiilor faciale şi al nuanţelor folosite.

Practic orice expresie facială a ta este mulată pe unul dintre acele avataruri, inclusiv când te filmezi cu camera selfie. Din ce am înţeles de la Patently Apple, Apple nu deţine trademark-ul pentru Memoji şi a fost şi un proces pe tema asta în 2018. Dar pentru oricine are 2 ochi e vizibilă copierea Xiaomi... pardon, presupusa copiere. Xiaomi a emis un comunicat de presă în care insistă că nu a plagiat nimic şi ameninţă utilizatorii de pe Weibo care au răspândit teoria plagiatului cu procese.

Bonus: aşa cum am aflat de la PhoneArena, Xiaomi are şi nişte AirDots copiate după AirPods…

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×