Apple vrea să mute din fabricile din China şi să reducă dependenţa de această ţară; Iată alternativele

1.970 ori
<b>Apple vrea să mute din fabricile din China şi să reducă dependenţa de această ţară; Iată alternativele</b>Auzisem de ceva vreme de teoria că în câţiva ani vom avea iPhone-uri produse în India sau Vietnam, mai degrabă decât în China. Acum aflăm că firma din Cupertino le-ar fi solicitat furnizorilor principali să evalueze costurile

Auzisem de ceva vreme de teoria că în câţiva ani vom avea iPhone-uri produse în India sau Vietnam, mai degrabă decât în China. Acum aflăm că firma din Cupertino le-ar fi solicitat furnizorilor principali să evalueze costurile mutării producţiei din China în Asia de Sud-Est.

E vorba despre o primă mutare a 15% până la 30% din producţie, ce e drept miliarde bune pierdute de economia chineză şi joburi la pachet. Mutarea ar veni ca răspuns la războiul comercial dintre SUA şi China, care ar fi afectat deja cotaţia la bursă Apple. Luând în calcul măsurile lui Trump cu privire la produsele realizate în China, iPhone-urile ar putea costa mai mult în State, ceea ce e o problemă.

Sunt şi alţi factori, sugeraţi de publicaţia financiară Nikkei. Spre exemplu Apple este îngrijorată de costul crescând al forţei de muncă din China, de faptul că depinde prea mult de această ţară şi chiar de natalitatea în scădere. Diversificarea şi răspândirea producţiei ar oferi flexibilitate celor de la Apple. Schimbarea locaţiei pentru producţie va pune problemele unora dintre furnizori, care vor trebui să umble la contracte, rute de transport şi tarife.

Printre companiile menţionate în reportaj se numără Foxconn, Pegatron, Quanta, Compal, Inventec, LuxShare-ICT şi Goertek. Quanta produce MacBook-uri, Compal iPad-uri şi Inventec AidPods-uri. Ţările luate în calcul pentru mutarea producţiei sunt India, Vietnam, Indonezia, Malaezia, dar şi Mexic chiar. India şi Vietnam sunt favorite.

Până şi Foxconn a încercat să pună bazele unei fabrici în SUA chiar, dacă proiectul a rămas în aer. Gigantul are şi fabrici în India, în vreme ce furnizorul Apple, Wistron a început producția de componente iPhone deja în Bangalore, India. Să vedem cum va reacţiona China şi ce poate face pentru a atrage Apple înapoi.

Poate nişte scutiri de taxe în plus, sau forţându-le mâna cu măsuri punitive?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×