ASUS încheie un parteneriat cu AdBlock, urmând a bloca reclamele din browserul stock de pe terminalele sale

620 ori
<b>ASUS încheie un parteneriat cu AdBlock, urmând a bloca reclamele din browserul stock de pe terminalele sale</b>Aţi aflat probabil că iOS 9 aduce opţiuni de blocare a reclamelor &icirc;n Safari, iar azi descoperim că şi ASUS se implica &icirc;n acest trend AdBlock. Astfel, ASUS a &icirc;ncheiat un parteneriat cu AdBlock pentru a implementa soluţia sa &icirc;n...

Aţi aflat probabil că iOS 9 aduce opţiuni de blocare a reclamelor în Safari, iar azi descoperim că şi ASUS se implica în acest trend AdBlock. Astfel, ASUS a încheiat un parteneriat cu AdBlock pentru a implementa soluţia sa în browserul web preinstalat pe modelele ZenFone şi ZenPad.

Există deja o mulţime de soluţii în stil AdBlock, sub formă de aplicaţii Android şi iOS, dar aici piaţa e foarte mică, în ideea că doar 2% din blocarea de reclame se face pe mobil. ASUS a ales deci să implementeze software-ul AdBlock în browserul său proprietar pe fiecare terminal ce va fi lansat începând cu anul 2016.

Astfel, compania taiwaneză devine prima care adopta la nivel oficial soluţii de acest gen, din rândul creatorilor de device-uri Android. În 2013 Google începuse să înlăture aplicaţii Ad Blocking din Play Store, dar ele rămân disponibile prin magzine third party. Reţineţi că AdBlock va filtra toate reclamele şi va afişa doar conţinutul site-urilor, păstrând totuşi anumite "Acceptable Ads", care trec de filtre cu brio.

Ele trebuie totuşi să întrunească o serie de criterii impuse de echipa AdBlock. În 2015 AdBlock a generat pierderi de 21.8 miliarde de dolari pentru site-urile de ştiri care se susţin din reclame şi sumă se va dubla la anul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×