Aur curat pentru liceeni: PhotoMath, aplicația care rezolva ecuațiile matematice fotografiate cu telefonul (Video)

1.943 ori
<b>Aur curat pentru liceeni: PhotoMath, aplicația care rezolva ecuațiile matematice fotografiate cu telefonul (Video)</b>Am descoperit astăzi o aplicație care ar fi fost aur curat pe vremea când eram în liceu. E vorba despre un software numit PhotoMath, care va permite să faceți o fotografie unei ecuații și apoi o rezolvă automat. Compania din spatele său se...

Am descoperit astăzi o aplicație care ar fi fost aur curat pe vremea când eram în liceu. E vorba despre un software numit PhotoMath, care va permite să faceți o fotografie unei ecuații și apoi o rezolvă automat. Compania din spatele său se numește MicroBlink, iar aplicația gratuită poate fi descărcată de aici pe iOS și de aici pe Windows Phone.

O versiune Android a acestei aplicații va sosi în 2015. Ea nu va oferi direct rezultatul, un lucru mereu suspect în ochii profesorilor de matematică, ci va afișa și pașii parcurși pentru rezolvarea ecuației. Deocamdată aplicația e doar la nivel gimnazial, suportând aritmetica de bază, fracții, decimale, puteri, rădăcini și ecuații liniare, dar și funcții că log, exp, sin și cos.

​

Trebuie menționat și că PhotoMath recunoaște doar caracterele tipărite și nu și pe cele scrise de mână, deci nu vă va putea ajuta în timpul tezei. Nici problemele cu geometria și alte calcule complexe nu sunt incluse aici. După cum probabil vă așteptați deja softul are peste peste 1.6 milioane de downloaduri în 3 zile pe iOS, iar un clip demonstrativ de pe Vimeo cu PhotoMath are peste 2 milioane de vizualizări.

Spor la matematică!

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×