Curăţenia de toamnă: Microsoft înlătură în jur de 100.000 de aplicaţii din Store din cauza lipsei de rating de vârstă

1.384 ori
<b>Curăţenia de toamnă: Microsoft înlătură în jur de 100.000 de aplicaţii din Store din cauza lipsei de rating de vârstă</b>Pentru că multe aplicații din Store nu aveau asociat un rating clar de vârstă, cei de la Microsoft au hotărât înlăturarea unui număr de 100.000 astfel de titluri. Această decizie are și un rol favorabil, și anume acela că aplicații ce nu au mai fost actua

Începând cu data de 30 septembrie Microsoft a trecut la "curăţenia de toamnă", când vine vorba de aplicaţiile din Windows Store. Aparent 100.000 de aplicaţii ar fi fost înlăturate pentru lipsa rating-ului de vârstă.

Rating varsta

Problema a apărut odată cu unificarea ecosistemului Windows 10 şi Windows 10 Mobile/Phone. Pe Windows 8 aveam clasificarea cu ratinguri, dar pe Windows Phone se pare că nu. Toate softurile trebuie deci actualizate. Majoritatea aplicaţiilor scoase din magazin sunt cele localizate, iar piaţa italiană spre exemplu e afectată. Lucrurile sunt mai complicate decât par, pentru că şi ratingurile de vârstă variază în funcţie de piaţă.

Rating varsta

Ce e 16+ într-o ţara poate fi 18+ în alta sau chiar 12+. Cei de la Windows Blog Italia au descoperit că de la 329.507 aplicaţii în Store-ul italian în septembrie s-a ajuns la 239.216 aplicaţii în octombrie. Şi asta în condiţiile în care Windows Store nu era chiar cel mai populat magazin de aplicaţii in ultimii ani. O veste bună ar fi ca aplicaţiile care nu mai primesc suport deloc de la dezvoltatori sunt astfel casate definitiv.

Rating varsta

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×