Deja devenit ultra familiar, cadrul Xposed pentru Android aduce inclusiv bunătăți de la versiunea L a sistemului de operare. Vă oferim un ghid detaliat de instalare și alte aspecte de știut (Video)

Autor:  | Publicat în:  Tutoriale 1.224 ori
<b>Deja devenit ultra familiar, cadrul Xposed pentru Android aduce inclusiv bunătăți de la versiunea L a sistemului de operare. Vă oferim un ghid detaliat de instalare și alte aspecte de știut (Video)</b>Xposed a fost privit cu o oarecare reținere de către utilizatorii Android la momentul când și-a făcut debutul. Aceasta pentru că promitea să ofere ceea ce numai cei ce apreciau termenul de ROM-uri Custom putea valorifica, în ce privește...

Xposed a fost privit cu o oarecare reținere de către utilizatorii Android la momentul când și-a făcut debutul. Aceasta pentru că promitea să ofere ceea ce numai cei ce apreciau termenul de ROM-uri Custom putea valorifica, în ce privește opțiunile și interacțiunea cu utilizatorul. Astfel, promisiunea de a alătura cele mai bine primite dintre acestea unui firmware standard, care să beneficieze doar de Root este un motiv mai mult decât determinant pentru ca o plajă largă de utilizatori să se prezinte dornici de a încerca noua ofertă. Totuși, aceasta nu s-a adresat în niciun moment celor neavizați și a cauzat dureri de cap în momentele în care funcționarea corespunzătoare a dat greș, chiar și celor mai bine pregătiți în ce privește SO-ul Google. Cu toate acestea, lucrurile au avansat cu pași repezi spre bine și azi Xposed se găsește printre motivele ce stau la baza dorinței multora de a beneficia de root pe dispozitivul Android. Haideți să vedem despre ce este vorba.

Cum am menționat încă de la început, Xposednecesită Root pentru a funcționa în cazul dispozitivelor Android, fie ele smartphone, phablet, tableta etc. Aceasta și implicit faptul de a se permite aplicației accesul pentru a scrie în cadrul fișierelor de sistem, sunt singurele condiții de bază de care trebuie ținut cont atunci când Xposed este activat pentru prima oară. în ce privește versiunea sistemului de operare Google, aceasta trebuie să fie echivalentă cu 4.0.3 sau superioară, deși putem presupune că nu mai sunt mulți cei care nu îndeplinesc această condiție. Apropo de aceasta, este vorba de instalarea unui fișier APK, ce poate fi descărcat din cadrul paginilor dedicate XDA Developers, pentru ca prin intermediul acestei aplicații să fie realizat cadrul necesar desfășurării obiectivelor diverselor module Xposed. Practic, ulterior instalării Xposed Installer veți putea accesa noua aplicație și prin intermediul ei activa sau actualiza și Framework-ul absolut necesar funcționării corespunzătoare. De acolo, totul se rezumă la descărcarea, instalarea și activarea diverselor module, tot fișiere APK ce se găsesc chiar și pe Store, conform necesităților proprii.

Modulele: Xposed și-a lărgit plaja de module foarte mult și azi oferta în această zonă este mai mult decât mulțumitoare pentru oricine. Așa cum am menționat în titlu, vorbim inclusiv de aspecte propuse de cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android - L, cum ar fi bara de navigare sau aspectul notificărilor. Apoi, alte aspecte includ cele mai apreciate dintre eforturile dezvoltatorilor pentru a îmbunătăți experiența oferită de Custom ROM-uri. Vorbim nu numai de aspecte referitoare la forma sau culoarea icoanelor și a altor scurtături, dar și pentru realizarea a diverse gesturi menite să îmbunătățească eficiența de lucru cu dispozitivul și multe altele. Materialul video de mai jos, realizat tot de către XDA, oferă o prezentare bine realizată a posibilităților oferite de Xposed.

La final, pentru că lucrurile nu întotdeauna evoluează așa cum am dori, vă propun să aruncați o privire și asupra măsurilor de siguranță pe care trebuie să le aveți în vedere înainte de a utiliza și în timp ce veți utiliza Xposed:

  • Realizați o copie de siguranță a întregului sistem, utilizând custom Recovery și țineți-o la îndemână pentru orice caz;
  • Utilizați, tot prin intermediul Recovery, fișierul zip pus la dispoziție de dezvoltator pentru a dezactiva Xposed. Acesta poate fi descărcat și copiat manual pe card, de aici;
  • Citiți cu atenție descrierea și cerințele modulelor și nu le instalați dacă nu cunoașteți folosul acestora.
⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×