Facebook a rezolvat problema cu spionajul de pe iPhone printr-un patch, dar reputaţia proastă rămâne intactă...

933 ori
<b>Facebook a rezolvat problema cu spionajul de pe iPhone printr-un patch, dar reputaţia proastă rămâne intactă...</b>Cu câteva zile în urmă scriam că Facebook vă spionează cu neruşinare pe iPhone, folosind camera principală. Între timp tot mai multă lume a remarcat că dând scroll prin feed se vede imaginea capturată cu camera

Cu câteva zile în urmă scriam că Facebook vă spionează cu neruşinare pe iPhone, folosind camera principală. Între timp tot mai multă lume a remarcat că dând scroll prin feed se vede imaginea capturată cu camera din spate într-o zonă a ecranului laterală. Ei bine bugul ar fi fost rezolvat de un patch şi avem detalii mai jos.

Practic, acel bug din Facebook pe iOS activa camera de pe telefon fără ca utilizatorul să ştie, până ce dădea scroll in feed. Încă nu e foarte clar dacă e un caz clasic de spionaj al utilizatorului, sau un "bug onest". Faza e că orice ar spune Facebook e greu să îi mai credem după scandalul Cambridge Analytica. Actualizarea a sosit pentru aplicaţia Facebook de pe iOS chiar ieri, realizând un patch pentru respectivul bug. Patch-ul a fost înaintat celor de la Apple pentru aprobare marţi, după ce s-a aflat de problemă, iar miercuri s-a lansat.

Între timp reprezentanţii Facebook au declarat că nu au găsit vreo dovadă că fotografii sau filmări ar fi fost uploadate pe undeva din cauza acestui bug. FB a recunoscut problema după ce tot mai multă lume a început să partajeze clipuri şi capturi de ecran cu feed-ul având într-un colţ o parte din ceea ce vedea camera din spate. Guy Rosen, vicepreşedinte FB pe zona de Integritate a declarat că bugul activa preview-ul camerei şi odată activat el rămânea activ până apăsai pe altă zonă a ecranului.

La ultima verificare Facebook avea 1.63 miliarde de utilizatori activi pe zi în luna septembrie. Între probleme de gen şi colectarea de date sau reclame care apar fix legate de ce vorbeai cu prietenii cu o zi înainte, am ajuns să considerăm spionarea utilizatorului drept ceva normal… Acesta ar fi “preţul” unei aplicaţii adictive gratuite. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×