Facebook ar fi testat o aplicație de recunoaștere faciala, dar a abandonat proiectul rapid; Iată de ce!

868 ori
<b>Facebook ar fi testat o aplicație de recunoaștere faciala, dar a abandonat proiectul rapid; Iată de ce!</b>După scandalul Cambridge Analytica și bug-ul recent cu cameră de pe iphone care te spiona când foloseai aplicația Facebook, e clar faptul că gigantul fondat de Mark Zuckerberg suferă din cauza lipsei de încredere a publicului. Această scade și mai mult az

După scandalul Cambridge Analytica și bug-ul recent cu camera de pe iPhone care te spiona când foloseai aplicația Facebook, e clar faptul că gigantul fondat de Mark Zuckerberg suferă din cauza lipsei de încredere a publicului. Această scade și mai mult azi, când aflăm că FB ar fi testat o aplicație de recunoaștere facială.

Se pare că undeva între 2015 și 2016, Facebook ar fi creat o aplicație de recunoaștere facială, gândită în prima fază pentru angajați. Aplicația nu a mai ajuns la consumatori și dezvoltarea să s-a oprit. Ideea era că orice angajat Facebook să poată fi identificat dacă erau disponibile destule date despre el.

Angajații Facebook care aveau aplicația instalată pe telefoane puteau îndrepta camera spre o persoană și apoi aveau numele ei afișat pe ecran și fotografia de profil Facebook. Sună a viitor distopic și foarte periculos. De ce nu a lansat Facebook aplicația? Poate și pentru că în 2018 a apărut un proces contra Facebook cu privire la utilizarea de recunoaștere faciala pe telefoane fără permisiune.

Din 2010 încoace Facebook tot adună "șabloane faciale" bazate pe caracteristicile fizice ale fiecărei persoane. Așa se ajunge la afișarea numelui angajaților FB. Asta încalcă totuși o lege din Illinois, cu privire la colectarea și stocarea de date biometrice fără permisiune. Facebook a argumentat la tribunal că șabloanele faciale nu sunt date biometrice.

Funcția a ajuns să fie folosită și de utilizatorul de rând pentru a tag-ui o persoană într-o poză cu link spre profilul sau. Ceva îmi spune că Facebook nu a oprit dezvoltarea aplicației de recunoaștere facial și că mai degrabă a cedat-o spre vreun stat sau vreo altă companie. Procesul va dezvălui mai multe dacă evoluează.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×