Fotografiile tale private de pe Google Photos nu sunt chiar private, putând fi accesate de oricine are linkul spre ele

1.280 ori
<b>Fotografiile tale private de pe Google Photos nu sunt chiar private, putând fi accesate de oricine are linkul spre ele</b>În aceste zile se vorbește foarte mult despre intimitatea utilizatorului, între cele 150 de milioane de persoane care și-au dat datele spre FaceApp și acea problemă cu conversațiile ascultate de Google Home

În aceste zile se vorbește foarte mult despre intimitatea utilizatorului, între cele 150 de milioane de persoane care și-au dat datele spre FaceApp și acea problemă cu conversațiile ascultate de Google Home. Acum aflăm că nici măcar Google Photos nu e lipsit de controverse.

Cercetătorul în securitate Robert Wiblin a publicat o postare pe Medium în care a amintit utilizatorilor că fotografiile private din Google Photos nu sunt chiar... private. Oricine are link-ul spre poze le poate accesa. Presupunând că dai cuiva din greșeală un link la o poză privată, acea persoană o poate accesa chiar dacă nu are permisiunea voastră.

Google a făcut o precizare pe site-ul Photos ce e drept: "Oricine are linkul spre album va putea vizualiza albumul". Totuși nu ar fi deloc greu să securizeze ceva mai mult atât de utilizatul serviciu. Nu de alta, dar ar putea împrumuta de la Google Drive, care folosește un sistem diferit de generare de linkuri. Acela îi permite doar unui anumit utilizator să acceseze fișierele prin linkul oferit.

Soluția evidentă este să creați un folder de poze în Google Drive, pentru a vă ține pozele private mai bine ascunse. Mai multe detalii aflați de aici.  

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×