Google anunţă actualizarea tastaturii sale virtuale Gboard de pe Android, cu funcții noi de editare text

1.824 ori
<b>Google anunţă actualizarea tastaturii sale virtuale Gboard de pe Android, cu funcții noi de editare text</b>Cei de la Google anunță astăzi actualizarea tastaturii sale virtuale numită Gboard de pe Android. Primim noi funcții de editare a textului ce au rolul de a simplifica procesul de scriere a unui mesaj, mail sau orice alt material pe bază de text.

Google a anunţat astăzi actualizarea tastaturii sale virtuale Gboard de pe Android, cu noi modalităţi de a edita şi scrie text, care fac procedeul mai simplu. Funcţia a fost disponibilă în beta ceva vreme şi acum a sosit pentru toată lumea.

Puteţi accesa funcţionalitatea apăsând pe butonul "G" sau pe săgeata din colţul din dreapta sus al tastaturii şi apoi apăsând pe iconul cel nou pentru editare de text. Meniul arată ca în imaginea de mai sus. Avem şi săgeţi de navigare pentru a ne mişca mai rapid şi eficient în text. Există şi shortcut-uri care duc direct la începutul sau finalul calupului de text, butoane pentru cut/copy/paste sau delete.

Dacă apăsaţi pe select şi apoi pe tastele săgeţi veţi putea face şi selecţie de text şi apoi să o decupaţi. De remarcat că aceste funcţii vin în premieră pe Android şi nu sunt disponibile în Gboard-ul de pe iOS. Google lucrează între timp la "Paste fără Copy", o funcţie nouă în Chrome, care ar putea sosi şi pe Android la un moment dat. De remarcat că Gboard are undeva între 500 de milioane şi 1 miliard de instalări pe Android.

Puteți descărca Gboard de aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×