Android Q ar putea sosi sub formă de preview mult mai devreme decât de obicei

2.514 ori
<b>Android Q ar putea sosi sub formă de preview mult mai devreme decât de obicei</b>Din câte aflăm astăzi se pare că Google vrea să grăbească lansarea lui Android Q, sau cel puțin a versiunii sale preview pe care cei interesați o vor putea încerca mai rapid decât de obicei. Aflăm pe seama unui raport ajuns online faptul

Android Q este probabil cea mai complicată variantă de OS de denumit din punct de vedere al deserturilor. "Quiche" e primul lucru care vine în minte, dar lăsăm asta pe minţile luminate de la Google. Aflăm între timp ca previewul acestei variante de OS ar putea sosi mult mai devreme decât de obicei.

Teoretic ar trebui să începem să vedem semne din primăvară, odată cu I/O 2019, apoi să asistăm la un debut la final de vară şi apoi să vină şi modelele Pixel 4 toamna. Totuşi indicii apărute recent la Android Dev Summit indică faptul că Android Q Preview ar putea sosi mult mai devreme. Hung-ying Tyan, membru al echipei Google Project Treble a vorbit la eveniment despre Generic System Images, adică Android în cea mai pură formă a sa, bazat pe cod AOSP. Acea variantă permite testarea de compatibilitate Android.

Echipa Google Project Treble ar dori ca pe viitor să facă softurile de gen disponibile mai devreme decât release-ul full Android. Astfel cei înscrişi în programul de teste pot oferi feedback ceva mai devreme şi beneficiile sunt reciproce. Project Treble are rolul de a reduce fragmentarea lui Android, deci are sens această decizie. E o veste bună pentru dezvoltatori, care îşi vor putea testa aplicaţiile pe viitoarea platforma şi să le adapteze din timp.

Un lucru pe care îl aşteptăm cu siguranţă în Android Q este Screen Continuity, cu tot cu multiple ferestre de multitasking, continuarea lucrului pe mai multe ecrane şi suport pentru display-uri şi terminale pliabile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×