Adio iPhone! Tot mai mulţi utilizatori de iPhone fac trecerea la smartphone-uri Android

5.700 ori
<b>Adio iPhone! Tot mai mulţi utilizatori de iPhone fac trecerea la smartphone-uri Android</b>În ultimul an am tot auzit că vânzările de iPhone-uri sunt în scădere, iar Apple a reacţionat rapid orientându-se spre servicii, filme, seriale şi gaming. Sunt şi studii care indică o tendinţă de a lăsa în urmă terminalele iOS

În ultimul an am tot auzit că vânzările de iPhone-uri sunt în scădere, iar Apple a reacţionat rapid orientându-se spre servicii, filme, seriale şi gaming. Sunt şi studii care indică o tendinţă de a lăsa în urmă terminalele iOS şi a trece la Android, chiar şi pentru posesorii de iPhone care au trecut prin câteva generaţii de device.

Apple a fost săpată de-a lungul anilor de preţurile tot mai mici ale telefoanelor rivale din China şi de cantitatea tot mai mare de inovaţie venită pe filieră asiatică. Cred că de la breton încoace Apple nu a mai setat vreun trend şi chiar şi acela e oarecum îndoielnic, fiind rapid depăşit de marile companii, ba chiar ignorat de Samsung, Sony, HTC.

iPhone

Loialităţile au început şi ele să se schimbe. Un studiu recent publicat de către cei de la BankMyCell indică faptul că tot mai mulţi utilizatori de iPhone au făcut trecerea la terminale Android. Se pare că în intervalul octombrie 2018 - iunie 2019, 1 din 4 utilizatori de iPhone X a trecut la Android. Samsung este compania către care s-au orientat cel mai des "switcherii", semn că Galaxy S10 chiar este o serie de succes.

Peste 18% din foştii posesori de iPhone X folosesc acum un device din seria Galaxy S sau Galaxy Note. BankMyCell este o companie care se ocupă cu programele de tip trade in: dai telefonul vechi şi o sumă de bani la schimb cu unul nou. Studiul său acoperă 38.000 de consumatori. Ei bine, iPhone a ajuns la cea mai scăzută rată de trade in din 2011 încoace faţă de marii săi rivali.

În jur de 7.7% posesori de Galaxy S9 au făcut schimbul cu un iPhone, în vreme ce 92.3% au ales tot Android. E drept că studiul e pe un eşantion mult prea mic pentru a fi considerat un trend global, aşa că privim cu precauţie situaţia. Confirmă totuşi bănuieli ale noastre şi indicii venite din rândul analiştilor.

Apple rămâne totuşi compania care obţine cel mai mare profit din vânzarea de telefoane, deci nu le plângem de milă... Studiul complet se află aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×