Google Maps primeşte funcţionalitate de traducere text to speech în 50 de limbi, inclusiv română

1.074 ori
<b>Google Maps primeşte funcţionalitate de traducere text to speech în 50 de limbi, inclusiv română</b>Ştim cu toţii că atunci când părăseşti ţara de baştină şi călătoreşti în toată Europa sau toată lumea rişti să dai peste nişte nume de localităţi tare ciudate. E greu să pronunţi acele denumiri cu o tonă de consoane din Cehia sau Polonia, iar acum Google

Ştim cu toţii că atunci când părăseşti ţara de baştină şi călătoreşti în toată Europa sau toată lumea rişti să dai peste nişte nume de localităţi tare ciudate. E greu să pronunţi acele denumiri cu o tonă de consoane din Cehia sau Polonia, iar acum Google Maps vine în ajutorul globetrotterilor cu o nouă funcţionalitate.

Google Maps a fost actualizat cu o funcţie de traducere, care pronunţă numele locurilor şi adreselor în limba locală. Pentru a activa noua funcţie trebuie doar să apeşi pe butonul "Speaker" de lângă numele locului sau adresa. Astfel, Google Maps va reda vocal acel nume, cu pronunţia locală corectă. Pe lângă aspectul text to speech, Google Maps va da şi un link spre aplicaţia Google Translate pentru a continua să traduci alte elemente locale dacă e cazul său să porţi o conversaţie.

Google Maps primeşte funcţionalitate de traducere text to speech în 50 de limbi, inclusiv română

Nouă funcţionalitate detectează automat limba pe care e setat telefonul tău, atunci când începe traducerea. E un lucru util şi pentru străinii care ne vizitează ţara şi se chinuie să pronunţe Stirbey, Lipscani sau Rădăuţi.

În ultima vreme Google a început să integreze funcţionalitate Translate în tot mai multe produse ale sale, de la Google Home, la Google Assistant şi Google Lens. Google Maps cu Translate integrat vine în această lună pe iOS şi Android, cu 50 de limbi suportate în prima fază şi alte zeci adăugate pe viitor. Deocamdată pe listă se află franceza, japoneză, coreeană, mandarină, spaniolă, rusă şi multe altele, inclusiv poloneză sau română. Mai multe detalii găsiţi pe blogul Google.

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×