Google Photos primeşte tagging facial manual și editare de tag; Ce înseamnă asta şi ce avantaje sunt?

841 ori
<b>Google Photos primeşte tagging facial manual și editare de tag; Ce înseamnă asta şi ce avantaje sunt?</b>Dacă unii se alarmează legat de un viitor când Facebook va putea da tag oricărui om de pe Terra folosind recunoaşterea facială, măcar la Google lucrurile se mişcă într-o direcţie bună. Google Photos tocmai a primit

Dacă unii se alarmează legat de un viitor când Facebook va putea da tag oricărui om de pe Terra folosind recunoaşterea facială, măcar la Google lucrurile se mişcă într-o direcţie bună. Google Photos tocmai a primit o funcţie de face tagging manual plus editare de taguri. 

Google Photos

Noua funcţionalitate se bazează pe algoritmul de detecţie facială al celor de la Google, care poate detecta chipul unei persoane sau al unui animal de companie. Deci nu o să dai tag manual chiar unde vrei tu, ci trebuie că acel chip să fie recunoscut ca o faţă. Până acum erau limitări la această funcţionalitate. Acum poti edita numele acelei persoane, să îi adaugi un tag nou şi să conectezi tagul pozei cu un profil din Photos.

Google Photos

Tot ce trebuie să faci în noua versiune de Google Photos este să cauţi o poză cu persoane cu animale de companie în ea, să faci swipe în sus sau să apeşi pe cele puncte din dreapta sus. Acolo o să apară panoul EXIF cu secţiunea People, dar şi avatarurile celor deja recunoscuţi. Poţi edita tagurile cu ajutorul unui icon în formă de stilou din dreapta. Poţi alege feţele ce nu au tag încă şi să le adaugi în grupuri de persoane sau să le asociezi contacte.

În general Photos crea automat un tag după ce o persoană apărea în câteva fotografii. În noua versiune poţi da tag de la prima poză. Iar fotografiile cu acea persoană vor fi grupate în propriul folder, sub al său tag. Google va putea fuziona şi fotografiile noi ale unei persoane cu cele vechi asociate aceluiaşi tag. Se pot crea şi grupuri de persoane sub un tag ca "familie", "prieteni", "colegi".

Noua aplicaţie permite şi tagging-ul de feţe reflectate în oglindă, chiar şi dacă e vorba de un caleidoscop de la un bâlci sau parc de distracţii. La un eveniment cu multe persoane puteţi scoate tagurile celor pe care nu îi doriţi să fie taguiti, cu opţiunea "Remove Results".

Cea mai nouă variantă Google Photos este aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×