O aplicaţie falsă Uber fură datele cardurilor de credit ale utilizatorilor; Iată detalii

1.103 ori
<b>O aplicaţie falsă Uber fură datele cardurilor de credit ale utilizatorilor; Iată detalii</b>Cum multă lume folosește aplicația Uber pentru ride-sharing, hackerii au venit cu o idee pentru a fura datele utilizatorilor, mai exact informațiile cardurilor de credit. S-a creat astfel o aplicație Uber falsă prin intermediul căreia se pot

E deja o practică comună să vedem în Play Store sau uneori chiar App Store aplicaţii sau jocuri care imită numele altor softuri celebre. Cum apare un joc nou, apar minim 10 clone cu thumbnail-uri similare şi cu conţinut dubios, uneori malware. Ei bine de această dată Uber a fost clonat şi rezultatul este o aplicaţie falsă, care fură datele cardurilor utilizatorilor.

UBER

Symantec a descoperit această problemă şi a semnalat-o recent. O variantă de Android.Fakeapp este buclucaşa aici, care extrage informaţiile utilizatorilor. Ea foloseşte deep links de la Uber pentru a se ascunde. Acest tip de malware cere utilizatorilor să introducă datele cardului de credit pentru monetizare. Dacă utilizatorul nu are grijă şi scrie datele personale acolo, acestea vor fi furate.

Milioane de utilizatori Uber ar fi deja deja expuşi, interfaţa Uber fiind perfect replicată şi afișată ca un meniu standard pe telefon, cerându-vă numele de utilizator şi parola la contul Uber. Odată ce apăsaţi butonul Next datele sunt trimise la un server. Meniurile sunt foarte bine realizate şi similare cu cel din Uber, aşa că nu vă veţi da seama de problemă.

Symantec recomandă să faceţi actualizări regulate, să nu descărcaţi aplicaţii din surse necunoscute şi să aveţi grijă cu permisiunile. E recomandat şi un backup şi antivirus.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×