Rusia solicită înlăturarea aplicaţiei Telegram din App Store şi Play Store, banează milioane de IP-uri pentru a opri accesul

832 ori
<b>Rusia solicită înlăturarea aplicaţiei Telegram din App Store şi Play Store, banează milioane de IP-uri pentru a opri accesul</b>Aflăm astăzi că rușii au pus gând rău aplicației Telegram, solicitând chiar înlăturarea acestui software din cadrul App Store și Google Play. Până când își vor îndeplini obiectivul, rușii aleg să baneze milioane de IP-uri cu scopul de a bloca accesul

Telegram este una dintre aplicaţiile criptate considerate sigure de către cei care vor să converseze printr-o aplicaţie de chat care nu are legătură cu Facebook sau Whatsapp. Asta se pare că nemulţumeşte autorităţile ruse, care pun presiune pe Apple şi Google să scoată softul din Store-uri.

Autoritatea telecom a statului rus este cea care face respectivele presiuni. Până atunci organismul numit Roskomnadzor, un soi de ANCOM de la ei a început să blocheze accesul la Telegram la nivel local, respectând o decizie a unui tribunal rus. Nu e primul caz de genul, pentru că Rusia a interzis şi apelurile prin Viber şi alte aplicaţii care deranjau autorităţile locale.

Problema cu Telegram e că are şi un pic de reputaţie negativă, fiind folosit pentru propagandă teroristă, printre altele, dar şi pentru comunicarea teroriştilor între ei. Această soluţie rutează traficul său prin servicii cloud din SUA, pentru a evita intervenţiile altor state, în special Rusia. Ca atare ruşii au blocat 15.8 milioane de IP-uri legate de platformele cloud Amazon şi Google.

Problema e că blocarea a dus la probleme de funcţionare cu tot felul de magazine şi bănci, care foloseau servicii şi soluţii cloud similare. Mastercard 3D Secure nu mai funcţionează în Rusia spre exemplu. Publicaţii din Rusia au prezentat reportaje cu 5 acte de terorism organizate pe Telegram şi au recomandat trecerea la TamTam, ca o alternativă locală la serviciul de chat. E doar o clonă operată de Mail.ru, condusă de către un apropiat al lui Putin, deci e clar cum stă treaba.

Interdicţia e cam stupidă, ca şi blocajul şi solicitările spre Google şi Apple, mai ales că lumea găseşte APK-ul dacă vrea neapărat. Telegram pare să fie cu adevărat de neoprit, faţă de alte aplicaţii şi servicii primite cu duşmănie în state totalitare în trecut.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×