Microsoft solicită reglementarea tehnologiei de recunoaştere facială de către Guvern

554 ori
<b>Microsoft solicită reglementarea tehnologiei de recunoaştere facială de către Guvern</b>Din ce în ce mai utilizată în ultima vreme este și tehnologia de recunoaștere facială, o tehnologie pe care cei de la Microsoft o vor reglementată. Ei cer guvernului reglementarea sa pentru a se ajunge la o serie de reguli și norme menite să

Tehnologia de recunoaştere facială e tot mai utilizată în ultima vreme ca alternativă la autentificarea pe baza de amprente. A evoluat tot mai mult, de la analizarea câtorva puncte cheie ale chipului, până la o hartă 3D complexă cu zeci de mii de puncte şi repere. Microsoft a fost un pionier al acestei idei, scanându-ne chipurile şi corpurile cu ani buni în urmă cu Kinect, iar acum vrea să reglementeze recunoaşterea facială.

Microsoft şi-a exprimat recent îngrijorarea cu privire la această tehnologie şi a propus chiar Congresului din State să o reglementeze. A nu se înţelege că MS e împotriva acestei tehnologii, ci e doar vorba aici despre nevoia de un sistem care să împiedice abuzurile. Firma din Redmond ar fi declarat următoarele:

Tehnologia de recunoaştere facială ridică probleme care au legătură cu miezul protecţiei drepturilor fundamentale ale oamenilor, adică intimitatea şi libertatea de exprimare. Aceste probleme cresc răspunderea pentru fiecare companie care creează produse de gen. După părerea noastră este nevoie ca guvernele să implementeze reguli şi norme cu privire la utilizarea în parametri acceptabili.

Până şi Microsoft recunoaşte că e puţin insolit să ceri Guvernului să se ocupe de asta, în loc să ajungi la un acord cu companiile tech. Pe de altă parte se face o paralelă cu industria auto, acolo unde tot autorităţile au impus standarde de siguranţă şi totul a ieşit bine, airbag-urile şi centurile de siguranţă devenind norma.

Mă gândesc că pe viitor va fi o mai mare transparenta legat de modul în care îţi sunt preluate şi stocate datele biometrice.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×